1 (edytowany przez marczelo 2013-08-22 20:17:29)

Temat: WR1043 Renimacja udana po cegle!

Witam otóż dziś mogę  godnie dołączyć do grona chłopaków od ożywienia. rutera. Jestem w posiadaniu rutera WR1043 którego wczoraj uwaliłem od tak sobie by go ożywić i udało się bez lutowania goldpin-ów ponieważ robiłem koledze ten sam model po złym upgrade, który zrobił wiec lutowałem mu moje piny a dziś kupiłem nowe i lutownica mi padła szajs kurde na allegro kupiłem eh.

Wiec te nowe piny dałem do kabla do połączenia z ruterem wsadziłem bez lutowania odpaliłem i śmigało,

wniosek taki ze bez lutowania się u mnie obeszło wiec,  też tak można jeśli w tych droższych modelach są już otwory gotowe to tak

A mam taki zestaw nie trzeba kabli ani cudów na kiju tylko to http://allegro.pl/cp2102-usb-uart-ttl-r … 83711.html

Pozdrawiam!

Podejmę się naprawy ruterów TP-Link od WR1043 -MR3420 i pozostałe modele kontakt na private! smile i smile

Obrazy do ruterów są mojej Kompilacji i z nich korzystam i mam własne pakiety na dzień obecny są to BB  i Gargulec big_smile i big_smile

2 (edytowany przez marczelo 2013-08-23 11:52:07)

Odp: WR1043 Renimacja udana po cegle!

Nie zakładam nowego tematu mam mały problem z ruterem wr1043. Problem polega na tym ze na wszystkich systemach które od wczoraj wgrałem oprócz oryginału ruter po WAN ma problem. Polega on na tym ze na gargoyle jest niby internet a nie otwiera mi przeglądarek, natomiast na oryginale śmiga wszystko.

Ruter tak chodzi nie ma problemu ale ma problem na innych systemach chodzi tu tylko o internet proszę o pomoc.

Pozdrawiam

A ruter nie nowy 64MB pamięci kość była zmieniona na więcej jest po małym tuningu!

Podejmę się naprawy ruterów TP-Link od WR1043 -MR3420 i pozostałe modele kontakt na private! smile i smile

Obrazy do ruterów są mojej Kompilacji i z nich korzystam i mam własne pakiety na dzień obecny są to BB  i Gargulec big_smile i big_smile

3

Wgraj oryginał, później popraw ostatnią dostępną wersją która zaktualizuje bootloader, potem wgraj ostatnie AA. Nie Backfire, które portu wan nie odblokuje.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4

Nie mam śmiałości aby pomagać takiemu specjaliście, wielu użytkowników też pewnie się boi, żeby nie wyjść na kompletnych laików, bez wiedzy w temacie.

marczelo napisał/a:

mam mały problem

Skoro jest to mały problem to może po prostu go zignoruj...
albo podeślij komuś do naprawy.

5 (edytowany przez marczelo 2013-08-23 12:26:04)

tst napisał/a:

Nie mam śmiałości aby pomagać takiemu specjaliście, wielu użytkowników też pewnie się boi, żeby nie wyjść na kompletnych laików, bez wiedzy w temacie.

marczelo napisał/a:

mam mały problem

Skoro jest to mały problem to może po prostu go zignoruj...
albo podeślij komuś do naprawy.

Wiesz bez przesady nie uważam się za fenomena i nie gryzę

pozdrawiam

PS. Cezary dziękuje za odpisanie aha i dzięki za radę ale trafiłem na ten temat z tej strony i pobrałem obrazy hm nie spodziewałem się ze Wan może na tym TP-Link-u zablokowany big_smile i big_smile

Atu ten link ze strony

http://openrouter.info/forum/viewtopic. … amp;t=2019

6

Zły link. To było dla backfire, jak tak zrobisz to będą żądania dhcp przechodziły z wan do lan, czyli jeszcze bardziej zepsujesz. Zrób tak jak napisałem.

7

OJ Dzięki a myślałem ze ok będzie a mam oryginał bez boota wr1043nv1_en_3_12_2_up(100820) i potem nowszą wersję wgrać ze trony tp- linka a potem AA tak ?

8

Tak.

9 (edytowany przez marczelo 2013-08-23 12:37:49)

OK Dzięki myślałem  ze ruter coś nie chodzi dzięki Cezary raz jeszcze i pozdrawiam big_smile i big_smile

10

A tego to jeszcze nie wiemy. Może właśnie go uwaliłeś po odzyskaniu smile

11

Cezary napisał/a:

A tego to jeszcze nie wiemy. Może właśnie go uwaliłeś po odzyskaniu smile

Nie uwaliłem tak chodzi miałem na myśli ze coś nie chodzi na moim necie ten ruter wink