26

Odp: po kompilacji brak QMI i WWAN0

build000 napisał/a:

apropo's

W wolnej chwili skoro mi nie wierzysz: http://so.pwn.pl/lista.php?co=a+propos

Nie zwracaj się do mnie per "kolego", nie życzę sobie tego. Możesz tak sobie mówić do swojego znajomego "lulo", o którym kiedyś pisałeś (pisownia oryginalna):

build000 napisał/a:

pipek - jak byś gadzino dojżał (o ile nie musisz mikroskopu używać do tego) maój nic to build000 - lulo to mój znajomy i nawett kwaterkę i internet mam po nim - równy gosć big_smile ale co Ty możesz o tym wiedzieć - wspominał jak tu się sprawy mają big_smile

27

No spoko - zaraz potem przestanę, jak Ty przestaniesz do mnie zwracać się w ten głupkowaty sposób - nie jestem tak samo dla Ciebie kolegą jak Ty dla mnie - z drugiej strony to w zasadzie możesz się zwracać do mnie peer proszę pana, jak Ci tak zależy na bonton'ie a sam grzecznie przełknąć zwracanie się do Ciebie peer Ty - w końcu jesteś kilka pokoleń ode mnie młodszy, więc tak by wypadało i było by w dobrym tonie. Na szczęście ja nie przywiązuję takiej wagi do tego, więc po mnie zwyczajnie to po prostu spływa jak do mnie się zwracasz.
big_smile
Jak już tak wnikasz to nie jest to takie jednoznaczne ze względu na rejony Francji - miejsce w którym umieszcza się ten znak diaktryczny - ale to dłuższa historia i nie na to forum.

28

W nic też nie wnikam i nie interesuje mnie etymologia tego powiedzenia... napisałeś źle, potem jeszcze z uporem stwierdziłeś, że napisałeś dobrze, a ja Ci tylko wskazałem, że nie masz racji. I zrobiłem to przede wszystkim ze względu na tzw. potomnych - ktoś tu wejdzie, przeczyta i jeszcze zapamięta! Szkoda by było, żeby brał taki słaby przykład, z tak znamienitego forum. I tyle w temacie "a propos".

29 (edytowany przez build000 2013-08-18 19:23:47)

I przy tym wszystkim pepe2k nie zapominaj wciąż o podstawowej kwesti - to jest znów tylko Twój pogląd na ten temat i nic więcej - i jest tak samo słuszny jak mój. I wciąż dla mnie czy dla innych czytelników nic nie znaczy i nie jest, jak Ci się mylnie wydaje, opatrzony znamionami autorytetu i niepodważalnego pkt. widzenia i jakiejś uniwersalnej "prawdy objawionej".
big_smile
a' propos "a' propos".lub "a'propos", czy nawet "apropo's"
big_smile

30

build000 napisał/a:

nie sądzę, że ze względu chociażby na Twój wiek jesteś w stanie zrozumieć

jestem uczestnikiem wielu forum i na wszystkich takie "wycieczki" osobiste są postrzegane jako nie kulturalne i są nie mile widziane

31 (edytowany przez pepe2k 2013-08-18 19:32:59)

@build000

Podałem Ci link do strony ze słownikiem ortograficznym Wydawnictwa Naukowego PWN, więc nie wiem na jakiej podstawie stwierdziłeś, że to jedynie mój pogląd na pisownię tego powiedzenia. Zweryfikuj fundamenty swojego postrzegania wypowiedzi innych osób, bo moim zdaniem za wiele sobie dopowiadasz.

Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że próbujesz mnie zdyskredytować, ale mnie to nie boli, bo mam już o Tobie wyrobione zdanie. I naprawdę nie interesuje mnie Twoje zdanie na mój temat, na temat tego co robię, czym się zajmuję i jaką wiedzą dysponuję. Twoje poglądy i przesadny, chamski do bólu stosunek do wszystkiego i wszystkich wokół zna już wystarczająco wielu użytkowników tego forum i forum OpenRouter. Sam sobie na to wszystko skrzętnie zapracowałeś i teraz znowu próbujesz "dołożyć do ognia". Nie wiem w jakim celu, ale chyba bycie takim człowiekiem sprawa Ci po prostu przyjemność.

KMY napisał/a:
build000 napisał/a:

nie sądzę, że ze względu chociażby na Twój wiek jesteś w stanie zrozumieć

jestem uczestnikiem wielu forum i na wszystkich takie "wycieczki" osobiste są postrzegane jako nie kulturalne i są nie mile widziane

To, w porównaniu do innych poczynań tego użytkownika, to przysłowiowy pryszcz.

32 (edytowany przez build000 2013-08-18 20:14:46)

pepe2k napisał/a:

Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że próbujesz mnie zdyskredytować, ale mnie to nie boli, bo mam już o Tobie wyrobione zdanie. I naprawdę nie interesuje mnie Twoje zdanie na mój temat, na temat tego co robię, czym się zajmuję i jaką wiedzą dysponuję. Twoje poglądy i przesadny, chamski do bólu stosunek do wszystkiego i wszystkich wokół zna już wystarczająco wielu użytkowników tego forum i forum OpenRouter.

Nie mniej i nie bardziej jak Ty mnie - i powiem Ci, że dosłownie nadal to dla mnie nic nie znaczy i jest to tylko Twoje zdanie - nic więcej.
Dokładnie mam również wyrobione o Tobie zdanie i w sumie nie będę przytaczał Twoich wypowiedzi bo raczej nie dopomogło by to w budowaniu Twojego "papierowego" autorytetu (zresztą nie będę się zniżał do twojego poziomu - bo po co - kto czyta Twoje tyrady już to pewno też dostrzegł). Nikogo nie przekonasz takimi stwierdzeniami. Nie tędy droga mój adwersarzu. To, że tak mnie odbierasz i kierujesz się osobistymi pobudkami nadal nie oznacza, że masz rację...i nadal jest to tylko Twój punkt widzenia - nic więcej.

pepe2k napisał/a:

Twoje poglądy i przesadny, chamski do bólu stosunek do wszystkiego i wszystkich wokół zna już wystarczająco wielu użytkowników tego forum i forum OpenRouter.

I znów starasz się mnie ograniczyć i zaszufladkować - wierz mi - to jest głównie i wyłącznie Twój odbiór i dla innych nic nie znaczy. Jestem jaki jestem - i nie muszę nic udawać - jestem po prostu sobą. Ty po prostu nie potrafisz tego zrozumieć, że inni są inni niż Ty. Twoje wartości moralne ( cokolwiek to znaczy) dla innych są nic nie znaczącą próbą zwrócenia na siebie uwagi i zabiegania o jakiś fałszywie pojmowany autorytet. Długo by tak można ale po co - Ty masz swoje zdanie na tą sprawę a ja mam swoje - rozsądnym by było zachować swoje zdania dla siebie ale tak bardzo mnie prowokujesz, że jakoś nie potrafię - właśnie dlatego się tak rozpisałem z zapamiętaniem - obsy zapewne to wykasuje - mniejsza o to - Ty to przeczytasz - wystarczy.

pepe2k napisał/a:

To, w porównaniu do innych poczynań tego użytkownika, to przysłowiowy pryszcz.

Nie oceniaj mnie bo po prostu nie pozwalam Ci na to i w sumie to jest też tylko Twoje zdanie - możemy pisać o wszystkim co związane z tematyką forum. Powiedz mi pepe2k - czemu tak bardzo nie chcesz na to się zgodzić ? Skupić się na tematyce forum ?
Czemu tak bardzo usilnie starasz się epatować jakieś swoje filozofie na temat innych osób i czy fałszywie pojętej wiary we wszystko co piszesz ?
Nie zmienisz mnie jak i innych tak i inni i ja  Ciebie - chciałbyś mnie wykluczyć - tak ? Widzę, że wielu innych użytkowników też starasz się porozstawiać po przysłowiowych kątach ? Czemu tak - skąd Ci się to bierze ? Skąd to epickie uznanie tylko i wyłącznie własnych racji i pogarda dla innych ?

33

build000 napisał/a:

Nie oceniaj mnie bo po prostu nie pozwalam Ci na to i w sumie to jeż tylko Twoje zdanie - możemy pisać o wszystkim co związane z tematyką forum. Powiedz mi pepe2k - czemu tak bardzo nie chcesz na to się zgodzić ? Skupić się na tematyce forum ?

Cofnij się do tego postu w tym wątku i odpowiedz sobie właśnie na takie samo pytanie - dlaczego nie skupiasz się na tym, co związane z tematyką forum? Tobie wolno, innym nie?

build000 napisał/a:

Czemu tak bardzo usilnie starasz się epatować jakieś swoje filozofie na temat innych osób i czy fałszywie pojętej wiary we wszystko co piszesz ?

Mam do tego prawo. Tak samo jak Ty masz prawo uważać i epatować swoje "filozofie", jak na przykład to, że:

build000 napisał/a:

żyjemy w reżimie post-żydo-komuny

Ale pamiętaj, bo w końcu sam wielokrotnie tutaj mi o tym przypominasz, że to wyłącznie Twoje zdanie - nic więcej.

build000 napisał/a:

Nie zmienisz mnie jak ja Ciebie - chciałbyś mnie wykluczyć - tak ? Widzę, że wielu innych użytkowników tez starasz się porozstawiać po przysłowiowych kątach ? Czemu tak - skąd Ci się to bierze ? Skąd to epickie uznanie tylko i wyłącznie własnych racji i pogarda dla innych ?

Nikt nikogo nie chce zmieniać ani wykluczać, co nie oznacza, że nie mogę mieć takiego, a nie innego zdania o Tobie. Biorąc szczególnie pod uwagę w jaki sposób potrafisz odnosić się do innych użytkowników na sąsiedzkim forum, to niestety ale to zdanie nie jest najlepsze. I nie jestem w tym odosobniony, ale tak, wiem - to jest tylko moje zdanie - nic więcej, nie musisz mi o tym przypominać.

Poza tym, odpowiem Ci na te pytania dopiero wtedy, jak Ty odpowiesz mi szczerze na inne: czy zablokowany przez Cezarego na forum OpenRouter użytkownik lulo, to ta sama osoba co Ty?

Zanim udzielisz (lub nie) tej odpowiedzi, weź pod uwagę, że ja takie pytanie już dawno temu zadałem bezpośrednio właścicielowi tamtego forum i otrzymałem odpowiedź.

34 (edytowany przez build000 2013-08-18 20:45:47)

Już Ci pisałem przecież, że nie - ale widzę, że nadal to drążysz - po co ?
Co do tych innych osób, do których rzekomo się tak zwracam, to dosłownie właśnie tylko do Ciebie, w tak wyjątkowy sposób, bo zwyczajnie nie mam niestety/stety przyjemności/nieprzyjemności i czasu z innymi użytkownikami (no ostatnio zdarzyło się chyba z kimś jeszcze) prowadzić jakichś osobistych dyskusji na tematy nie związane z tematyką forum - inni to jakoś mogą zrozumieć - Ty widzę nie. Chcesz tak bardzo koniecznie utrwalać ten chory wizerunek osoby, która rzekomo wie wszystko o wszystkim i o wszystkich i nie ma takiej możliwości by inni czuli się swobodnie również z tym co oni uważają ?

Z nikim nie zaczynam takich tematów - bo widać nie temu służy forum - ale też nie pozwolę się obrażać tak zupełnie bez powodu bo - np. dzisiaj wypiłeś za dużo piwa, o którym się tak rozpisujesz, czy coś podobnego.
Nie wywołuj mnie wciąż do tablicy - oczekujesz szacunku na jaki każdy z nas zasługuje - najpierw zacznij okazywać go sam - zresztą Ci to już kiedyś pisałem i grzecznie i w sztucznie wywołany sposób z "innej perspektywy".
Nie jestem pepe2k jakimś obiektem Twoich badań socjologicznych czy próbką średniej statystycznej lub utrwalaczem rzekomych poglądów o rzekomo takich osobach jak ja - niech do Ciebie jeszcze raz dotrze - przestań innych ustawiać pod Twoje wyobrażenie to i inni przestaną zwracać Ci uwagę. Podejrzewam, że chyba tylko ja jak do tej pory straciłem na to tyle czasu by Ci to wyłuszczyć. Ale więcej już nie będę - bo tyle chyba wystarczy i w sumie to już też jest nudne - nie sądzisz ?

35

build000 napisał/a:

Już Ci pisałem przecież, że nie - ale widzę, że nadal to drążysz - po co ?

Od Ciebie wciąż dostaję właśnie taką odpowiedź, a od Cezarego zupełnie inną.
Rzeczywiście można już skończyć tę dyskusję.

Z mojej strony koniec, a Ty zrobisz jak uważasz.

PS. Lubię zimne piwo smile

36 (edytowany przez build000 2013-08-18 20:58:12)

Tak - możemy już chyba skończyć - przynajmniej w końcu spokojnie i rzeczowo wyjaśniłem Ci mój punkt widzenia więc już wiesz co ja o tym myślę - zdaję sobie sprawę, że dla Ciebie to może nic nie znaczyć - ale trudno - doceniam to tak czy inaczej - oraz mam pewność przynajmniej, że już wiesz skąd u mnie się bierze taki a nie inny stosunek do "naszych koperkowych wywodów i nie na tematy związane z forum".
big_smile
PS. jestem całkowitym abstynentem.
big_smile

37

Najmniej mam ochotę czytasz Wasze przepychanki - kolejny wątek do zamknięcia.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.