1

Temat: dioda SYS nie świeci

Mam krótkie pytanie do was, czy w sytuacji gdy dioda SYS w wr1043nd nie zapal się a wszystkie inne świecą to oznacza że router jest uwalony ? Przez fail safe nie da się do niego dostać, pingu też nie ma hmm

2

Odp: dioda SYS nie świeci

A podczas uruchamiania jak się palą?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Jak wkładam wtyczkę to zapala się, ale za chwilę gasną wszystkie i świeci się tylko PWR i port do którego wpięty jest kabel eth

4

Więc raczej uwaliłeś.

5

A co jeszcze moge spróbować zrobic poza fail safe i kabelkiem szeregowym ?

6

Wylutować flash. failsafe to funkcja programowa, więc jak nie działa openwrt to i failsafe nie będzie. Kabelek szeregowy podepnij.

7

No to mam kolejną podstawkę smile

8

Czemu? Przecież da się go odzyskać.

9

A co pozostaje zrobić jeśli przy uruchamianiu SYS też się nie pali? Jedynie właśnie wylutować flash i wgrać na programatorze?

Podczas uruchamiania pali się PWR, migną LAN (1-4) i WAN, potem świeci tylko PWR.
SYS ani przez chwilę.

10

Podłącz kabel szeregowy. Taniej i prościej niż wylutowanie flash.

11

Jeśli masz na gwarancji to najlepiej oddaj go wink Ja tak zrobiłem i udało się, powiedziałem, że przestał działać po aktualizacji wink

12

A jeśli przez szeregowy nic nie jest wyświetlane na terminalu to prawidłowe? Kabel wcześniej działał tak, że widać było komunikaty z rutera hmm

13 (edytowany przez build000 2013-09-09 23:30:08)

Z tym niedziałaniem "kabelka" to może być różnie - zmień soft/system (najlepiej na linucha i minicom'em to obsłuż) parę razy poprzełączaj sygnały, zrestartuj, i.t.d. (nie pomyl tylko masy - to glu sprawy) - może jeszcze ożyć komunikacja po serialu.

14

Może po prostu "nie styka". Jak nie działa to o ile nie uszkodziłeś sprzętu zostaje faktycznie flash.

15

Witam, podepnę się pod temat by nowego nie tworzyć, posiadam dwa routery TL-WR741ND i TL-WR841N oba routery maja tą samą przypadłość podczas uruchamiania świecą się wszystkie prawidłowo, jak uruchomiony zapala się na stałe dioda port 3, gaśnie gdy wsadzisz w nią kabel. Są do odratowania?

TL-WDR3600
TL-WR1043ND
TL-WR842ND

16

Pewnie przez wymianę chipa, co jest całkowicie w sumie nieopłacalne. Chyba że dla zabawy.