Odp: OpenWrt tp-link wr842nd
Ale nie rozumiesz tego co czytasz. Jeżeli główny router ma 192.168.1.1 to na tym masz ustawić ip z tej samej klasy, 192.168.1.2 np, przy masce 255.255.255.0.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → OpenWrt tp-link wr842nd
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale nie rozumiesz tego co czytasz. Jeżeli główny router ma 192.168.1.1 to na tym masz ustawić ip z tej samej klasy, 192.168.1.2 np, przy masce 255.255.255.0.
Jeśli poradnik byłby napisany bardziej jaśniej, to raczej nie było by problemu osobie która
pierwszy raz to ustawia.
Puszczę kablem sygnał i po sprawie.
Dzięki z pomoc którą nie uzyskałem.
Ja to pisałem. Ale niech Ci będzie, nie musisz tego ustawiać.
Jak by ktoś napotkał na internecie filmik instruktarzowy to będę wdzięczny za linka.
Mam pytanko, co trzeba ustawić żeby mieć dostęp do tplinka jeśli jestem zalogowany do głównego modemu/routera?
Ip modemu 192.168.21.1
Ip tplinka 192.168.1.1
Jeśli jestem zalogowany na modemie i wpisze w przeglądarce 192.168.1.1 nie ma połączenia z tp-linkiem.
Pewnie ustawić trasę 192.168.1.x żeby wskazywała na lan. Bo teraz jak nie jest określona to przez wan to puszcza (czyli domyślną).
a gdzie to ustawić ?
W modemie? Nawet nie napisałeś czym ten modem jest.
Wybacz
modem/router jest firmy
Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway
Myślałem żeby dostać się do tp-linka z zalogowanego modemu to trzeba ustawić coś tp-linku, a nie modemie
To zależy jak podłączyłeś. Jeżeli przez wan to tak, musisz odblokować porty na firewallu.
ok dzięki ustawione
Witam,
Czy ktoś wie czy do WR842ND v1.1 można wgrywać obrazy przygotowane do wersji v1.0 ?
Pozdrawiam
Pewnie to to samo. Wgrywaj, 842 ma fajny tryb ratunkowy, więc zawsze idzie go odzyskać.
Ok, poszło bez problemu.
Czy orientuje się ktoś gdzie znajdę wersje softu 1.5.10.0 wr842nd
I pytanko, czy w nowych wersjach softu jest jakiś problem z portami przychodzącymi ?
Koledzy pytanie tak na szybko nie zakładając nowego tematu, szukam sposobu zmiany adres (od strony lan) 192.168.1.1
z poziomu putty.
nie mam grafiki bo zainstalowałem czystego Adjustment.
dzięki z pomoc.
uci set network.lan.ipaddr=192.168.2.1
uci commit network
reboot
Dziękuję za bardzo szybką i konkretna odpowiedź.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → OpenWrt tp-link wr842nd
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc