Temat: Gargoyle 1.5.10.8 modemo-router technicolor (upc) (UPnP problem)
Witam. Panowie mam problem z niedziałającym UPnP na Gargoyle. Posiadam łącze 30 Mb/s ud UPC DOstałem od nich modemo-router technicolor. Postanowiłem podpiąć do niego TP Linka WR1043ND. Jak wiadomo w tym momencie jestem za podwójnym natem, ponieważ sprzęt od UPC posiada swój własny serwer DHCP i nie można go ustawić w tryb mostu. Brak zewnętrznego IP na wyjściu. Żeby to obejść jako tako, w oknie "Host DMZ" modemo-routera wpisałem na sztywno adres IP portu WAN mojego TP-Linka. Teraz cąłą kontrolę nad łączem mam na TP-Linku, jednak nie do końca. Nie działa mi opcja NAT UPnP. uTorrrent cały czas twierdzi, że porty sa zamknięte.
Nie jest to problem z konfiguracją sprzętu, bo identyczną konfigurację postanowiłem sprawdzić na routerze Asusa z tomato na pokładzie i tutaj po włączeniu UPnP wszystko śmiga odrazu i porty się automatycznie otwierają przy odpaleniu uTorrenta. Jest możliwość, żeby ta opcja działała również w takiej konfiguracji na Gargoyle? Przekierowanie portów działa, natomiast UPnP niestety nie.