Odp: Jaki serwer www na Gargoyle
Zrób phpinfo i zobacz czyn json faktycznie się załadował.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jaki serwer www na Gargoyle
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zrób phpinfo i zobacz czyn json faktycznie się załadował.
No odinstalowałem php5-mod-json i zainstalowałem jeszcze raz
i sprawdziłem czy są błędy po "dwukrotnym" wywołaniu:
root@Gargoyle:~# php-cgi -v
PHP 5.4.5 (cgi-fcgi) (built: Nov 18 2012 04:03:21)
Copyright (c) 1997-2012 The PHP Group
Zend Engine v2.4.0, Copyright (c) 1998-2012 Zend TechnologiesJa usuwałem pliki z /etc/php5/*.*ini bo to samo było zawarte w php.ini tylko wystarczało od komentować,
ale jak widać złośliwość rzeczy martwych przekracza pewne granice
, teraz działa
OK dzięki @Cezary
ok mam jeszcze jedno głupie pytanie:
jak zrobić żeby po wpisaniu w przeglądarkę "www.mojadomena.pl" po stronie serwera czyli routera otworzyła mi sie moja strona, bo aktualnie tak nie działa jedynie przez ip routera, próbowałem wpisać do /etc/hosts
192.168.1.1:80 mojadomena.pl
Ale też tak nie będzie.
może w pliku konfiguracyjnym Apache ?
mojadomena.pl ma być zarejestrowana u operatora i gdzieś musisz mieć serwery dns wskazujące na twój adres ip routera.
O to pytasz?
nie, po za tym już mam "www.moja_domena.pl" tylko że jak wpiszę to u siebie w przeglądarce nie chce mi otworzyć strony czyli tak jakby nie chciało "pętli" zrobić, tak samo nie mogę wejść przez swoje zewnętrzne IP, tylko IP routera (192.168.1.1) albo przydzielone IP routerowi (192.168.0.100)
w hosts możesz podać nazwy urządzeń, ale 192.168.1.1, bez :80. Lub ustaw domenę w dnsmasq po prostu.
w hosts możesz podać nazwy urządzeń, ale 192.168.1.1, bez :80. Lub ustaw domenę w dnsmasq po prostu.
Odświeżę temat, ostatnio z pomocą użytkownikia @belliash z openrouter.info doszliśmy żeby moja domena po w pisaniu w przeglądarce zwraca odpowiedz czyli stronę. Efekt ten uzyskaliśmy aktualnie na antenie która robi za mój WAN (AirGrid M5 HP - AirOS port 81) wpisem do iptables:
iptables -t nat -I POSTROUTING -s 192.168.0.0/16 -d 192.168.0.0/16 -j MASQUERADEwięc po wpisaniu np www.mojadomena.pl:81 mam gui anteny.
Przejdźmy dalej, teraz OpenWRT router, do przekierowanych portów w /etc/config/firewall dodałem zaproponowane przez @belliash wpis do każdego redirect:
option target DNATjednak to nie zmieniło nic w kwestii domeny
trzeba jakoś zrobić pętle IP WAN do sieci LAN żeby między AirOS a OpenWRT - i tu już są schody czyli jak to zrobić ???
Teraz wyjaśnię niewiadome:
- na routerze OpenWRT są odblokowane porty 8080 i 80 z mojego PC 192.168.1.101 do WAN routera czyli 192.168.0.100 - tu po wpisaniu w przeglądarce IP WAN OpenWRT otwiera moją stronę testową
- na AirOS też są przekierowane porty 8080 i 80 z IP WAN OpenWRT 192.168.0.100 do Publiczne IP WAN AirGrid M5
O jeszcze jedno działa mi subdomena dla routera z OpenWRT czyli przykładowo : http://openwrt.mojadomena.pl:81/login.sh
Ale i tak pozostaje kwestia jak poprawnie zrobić tą pętle IP WAN ??
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jaki serwer www na Gargoyle
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc