Temat: Tvheadend v3.4 kompilacja

Witam
Czy jest ktoś w stanie skompilować Tvheadend v3.4 na nasze gargoyle pod tunery na IT9135 ? Mam wersje 3.1.694 i na tej wersji nie znajduje mi wszystkich kanałów. Zaznacze ze korzystam z kablówki która transmituje ok 84 kanały w standardzie DVB-T. Sa to kanaly naziemne i jakies z satelity puszczone na DVB-T. Pod WIndows Media Center znajduje mi 84 kanały a na TVheadend tylko chyba 26. Dodawałem recznie czestotliwosci i nic. A widze ze wersja ma trochę dodanych rzeczy jak np.: •DVB-T auto mux detection

Będę wdzięczny komus za skompilowanie.

2

Odp: Tvheadend v3.4 kompilacja

Fajna kablowka jak po moduluja w DVB-T...u mnie z kablówki standard a reszta w analogu..

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M

3

No kablówka fajna jednak TVheadend 3.1 nie pokazuje mi wszystkich kanałów... Jak dodam zakresy z listy "Auto_default with offset" to widać później w skanowaniu ze na pewnych zakresach jest sygnał 100% jednak z nich nie ma kanałów a w Windows Media Center właśnie na tych zakresach są u mnie kanały. Więc sygnał widzi jednak nie potrafi kanałów odczytać. Dlatego chciałem spróbować wersji 3.4 bo coś zostało poprawione i może by się udało...

4

Dzięki Cezary, działa jak należy i w końcu wyświetla opis programu smile

5

Testuj. Jak będzie działać to wrzucę to wieczorem do repo normalnie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

Wieczorem sprawdzę czy nie ma problemów z odbiorem. Póki co wiem, że znalazł kanały i pokazuje EPG.

7

Ok zainstalowałem sprawdziłem. U mnie działa. Wreszcie mam wszystkie kanały jakie nadaje kablówka. Nagrywanie z XBMC tez działa na pendriva w routerze podlaczonego. Ikony kanałow tez dzialaja. Wkleilem linki do ikonek jpg i sa w XBMC widoczne.

8

Niby wszystko działa jedyne z czym mam problem to TimeShift... Ogladam TV na XBMC pod win 7 i jak klikam PAUZA i później wznawiam to na sekundę obraz się ruszy i potem zawiesza się i muszę przełaczyc na inny kanał TV. W konfiguracji TVHeadend wskazałem katalog dla timeshift, ma nadane prawa i jest zaznaczona opcja ENABLE. Nagrywanie kanałów działa ale konfigurowane z GUI TVheadend... Z XBMC nie udało mi się skonfigurować zaplanowanego nagrywania nie wiem dlaczego. Możecie posprawdzać u siebie ?