Odp: Nowy motyw Gargoyle-Gargoyle@TP-LINK (by pepe_lodz)
Dokładnie tak. Css się nie wczytał.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Nowy motyw Gargoyle-Gargoyle@TP-LINK (by pepe_lodz)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dokładnie tak. Css się nie wczytał.
W repozytorium jest nowa wersja motywu graficznego v2. Jest to wersja FULL SCREEN. POprzednia wersja została oznaczona v1. Miłego użytkowania ![]()
Ładna przeróbka mojego motywu ![]()
Ale z rozmiarem ikony przesadziłeś... nie warto poświęcać na to aż 10 KB.
Oj pepe2k chyba musze jeszcze w telewizji to ogłosić że bazowałem na Twoim kodzie
Już wcześniej pisałem że bazą będzie Twój kod. Tak czułem że jeszcze raz będę musiał to pisać
Może jak znajdę fajną ikonę to zapodam nową wersje ![]()
Oj pepe2k chyba musze jeszcze w telewizji to ogłosić że bazowałem na Twoim kodzie
Już wcześniej pisałem że bazą będzie Twój kod. Tak czułem że jeszcze raz będę musiał to pisać
Ja się tylko cieszę, że mój kod okazał się tak doskonały, że zaledwie kilka tygodni później powstała na bazie niego już pierwsza modyfikacja... kolorystyczna ![]()
Kolorystyczna i nie tylko... Ważne że się podoba.
Najlepszy motyw jaki widziałem, nie kłóćcie się tylko współpracujcie.
Dzieki za mile slowa...
Osobiście też mi się podoba, więc nie ma co się kłócić - bo wychodzi nasz polska mentalność.
bardzo fajny motyw, ale jest problem z edycją :
Firewall -> Ograniczenia -> Aktualne ograniczenia
problem dotyczy tez domyślnego motywu, a polega na braku paska przewijania strony
nie można edytować reguł - nie mieszczą się w oknie (monitor 9/16, przeglądarka firefox portable)
można coś z tym zrobić ?
Kurcze u mnie nie bylo problemow. W IE nie mozna bylo okna rozciagac ale w firefox i chrome mozna rozciagac okienka. Bo ogolnie jest problem w gargoyle z oknami edycji...
okno mogę rozciągnąć,
ale przy sporej ilości wpisów nie mogę zobaczyć wszystkich, wiec pasek przewijania jest bardzo potrzebny.
WiFi Survey przetłumaczone, fajnie, ale:
Otoczenie Wi-Fi
Dane odświżane są co 2 minuty
Poza tym, ale to niezależnie od motywu ten właśnie dodatek czasem nie odświeża i wcale nie pokazuje ani listy ani sekcji z ilustracją zajętości kanałów. Co może być przyczyną? Odinstalowanie i reinstalacja dodatku nie pomaga.
Czasami się ten plugin wykrzacza, autor swego czasu go ostro go poprawiał ale od miesiąca żadnego ruchu już nie ma.
bardzo fajny motyw, ale jest problem z edycją :
Firewall -> Ograniczenia -> Aktualne ograniczenia
problem dotyczy tez domyślnego motywu, a polega na braku paska przewijania strony
nie można edytować reguł - nie mieszczą się w oknie (monitor 9/16, przeglądarka firefox portable)
można coś z tym zrobić ?
Napisz dokładnie jak masz to ustawione kazda opcje bądź zrob zrzut ekranu i wrzuc wtedy będę mogl odwzorować to u siebie i może cos poprawie jak się da...
![]()
Może jak znajdę fajną ikonę to zapodam nową wersje
Cytuje:
"Dark One" Theme for Gargoyle
Based on Theme by matei
Created by Tomasz Fornal
@pepe_lodz
W mojej skromnej ocenie raczej powinienes zrobic dokladnie to samo:
Gargoyle@TP-LINK Theme for Gargoyle
Based on Theme by pepe2k
Created by pepe_lodz
Oczywiscie wpisac dane jakie miedzy soba uzgodnicie. Tak bedzie po prostu fair.
Niedawno wrociłem do domu i miałem to poprawić wiec jutro pewnie będzie poprawiona wersja...
Uzywam tego motywu. Szkoda zeby byl spaskudzony niesnaskami. Obydwaj panowie zrobiliscie cos fajnego. Oczywiscie pepe2k zapewne napracowal sie tu najwiecej, ale kompilacja Waszej pracy wypadla moim zdaniem naprawde fajnie. Nie psujcie tego swarami ![]()
Ok ciesze sie... ze swojej strony przepraszam oficjalnie pepe2k mam nadzieje ze nie bedzie wiecej zgrzytow ![]()
B. ładny temat i korzystam w chwili obecnej tylko z niego...hehe...nawet na Netgear'ach. Podziękowania dla autora za wkład pracy i zaangażowanie oraz...za uwzględnianie uwag i sugestii potencjalnych/obecnych użytkowników tego tematu.
Zastanawia mnie tylko jeden mały pikuś ale to już bardziej prywatnie. W którym miejscu i w jakim pliku trzeba zmienić "coś" aby główny kolor tła zastąpić innym (ciemniejszym) - z taką zmianą jak dla mnie ów temat byłby perfect. Deko mnie po oczach razi ta nadmierna ilość białego na 32 calowym monitorze LCD - dlatego głównie do tej pory korzystałem z DarkOne.
Może jakaś nowa/dodatkowa wersja pluginu w wersji Dark/ciemniejszej (ciemniejsze tło) ? Tylko proszę nie zmieniać ogólnie pozostałych kolorów tam gdzie nie trzeba o ile gryzło by się z ciemniejszym tłem - jak dla mnie obecny zestaw kolorystyczny jest bomba.
w pliku internal.css w katalogu z motywem czyli np. /www/themes/Gargoyle@TP-Link v2
w tym pliku odnajdujesz sekcje
#main_external_container
i masz tam backgroud: #FFF
zamiast FFF wpisujesz cały kod koloru jaki byś chciał np. #969696
Wyedytujesz to za pomocą WINSCP
Ok - dzięki za podpowiedź - w moim przypadku pewno wystarczy vi lub nano albo mc, które sobie zazwyczaj instaluję dodatkowo.
Dziś będzie prawdopodobnie wrzucona nowa wersja pluginu...
Będzie zmieniona głownie ikona WAIT - zajmie mniej miejsca.
Inne delikatne zmiany stylistyczne
A szansa docelowo na równoległą, dodatkową wersję z ciemniejszym tłem ? Podejżewam, że kwestia nadmiaru bieli w dużych monitorach LCD to nie tylko mój problem.
Generalnie każdy autor pluginu zawsze powinien brać pod uwagę wersję podstawową i tą samą tylko, że ciemniejszą. Wtedy użytkownicy CRT i mniejszych LCD byli by usatysfakcjonowani i posiadacze większych LCD/Rzutników/Plazm/i.t.d.
Myślę że ciemnej nie będę robił... bo to zmiana tylko jednego wpisu który Ci podałem... Ale jeszcze to przemysle. Wzorowałem się na kolorystyce z TP-Linka dlatego chyba szary zepsuje tutaj głowny cel. Ale jest to jak mowie jeszcze do przemyślenia.
Jak teraz to sprawdziłem to zmiana tego jednego wpisu pociąga za sobą więcej koniecznych zmian... co niesie za sobą przebudowę motywu. Może zrobię to w wolnym czasie.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Nowy motyw Gargoyle-Gargoyle@TP-LINK (by pepe_lodz)
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc