Temat: Gargoyle 1.5.10.4 WNDR3700v1 - problem. Dioda LED mruga na zielono

Witam
Wgrałem  Gargoyle  1.5.10.4 do NETGEAR WNDR3700v1. Router po nim nie działa. Ciągle  świeci dioda power , a raczej ciągle mruga na zielono.
Nie znam się za bardzo na kombinowaniu w oprogramowaniu (ograniczałem się tylko do wgrania nowej wersji i wpisania ustawień), dlatego przywrócenie do działania routera wymagało dla mnie sporo czytania i mordęgi 
Pomogło wgranie starszej wersji Gargoyle  1.5.10.3 poprzez „tftp”.
Wgranie najnowszej wersji powoduje od razu powtórne mruganie na zielono diody w routerze.
Czy tylko ja tak mam? Czy może jest jakiś błąd w oprogramowaniu?

2

Odp: Gargoyle 1.5.10.4 WNDR3700v1 - problem. Dioda LED mruga na zielono

Mam tak samo na 3700v1

3

Zobaczcie czy failsafe działa - jeżeli tak to co się dzieje z systemem.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4 (edytowany przez Peterson 2013-06-23 23:41:12)

Mam za małą wiedzę o działaniu ”Gargoyle”. Nie czuje się na siłach znowu go „popsuć” i przywracać do życia. W każdym razie po wgraniu oprogramowania i resecie routera dioda power zapala się na moment na żółto, wszystkie diody mrugną na żółto i dioda power zaczyna mrugać na zielono… podłączenie sieci do gniazda LAN zapala odpowiednia diodę. Czyli dioda power mruga na zielono i odpowiednia dioda sygnalizująca port ethernet pali się. Żadna inna dioda nie świeci. Router całkowicie nie reaguje na przycisk RESET od spodu, podczas startu oraz później. Mruganie diody power na zielono oznacza chyba tryb "failsafe" w który natychmiast sam router wchodzi. Router w tym stanie odpowiada na ping… Połączenia poprzez www nie uzyska się. Połączenie poprzez program "Putty" tez jest niemożliwe. Tylko "Tftpd32" zadziałało, umożliwiając wgranie starszego oprogramowania.
Może kolega „szwagierluki„ zna się dobrze na oprogramowaniu open-wrt i dokładnie napisze co się dzieje i jakie komunikaty są wysyłane przez router i na czym „się wiesza”.

5

mam ten sam objaw na 3700v1 - router wchodzi w tryb recovery.

6

Konsola szeregowa i zobaczcie co się dzieje.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

7

Nowa wersja 1.5.10.5 naprawiła błąd. Wydaje się, że wszystko na niej działa działa :-)