1

Temat: Gargoyle 1.5.10.4 możliwość zapisu na HFS+

Proszę powiedzcie mi czy jest możliwość aby włączyć opcje zapisu na dysku HFS+(kronikowany) ? Chciałbym korzystać z dysku poprzez Wifi, ale najpierw chciałbym przegrać wszystko przez USB a dopiero później korzystać przez WIFI. Niestety OS X nie widzisz, nie pozwala zapisywać na EXT. Dlatego chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakaś opcja aby umożliwić zapisywanie danych na HFS+ przez router ?

2

Odp: Gargoyle 1.5.10.4 możliwość zapisu na HFS+

O 2 różnych sprawach mówisz. Jak podłączysz dysk z ext do routera i udostępnisz przez sambę to macos nie będzie wiedział że tam jest ext. Widzi sieciowy system plików!

Jest możliwość włączenia zapisu na hfs+. Na własną odpowiedzialność, bo może się system rozsypać.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Jak podłączysz dysk z ext do routera i udostępnisz przez sambę to macos nie będzie wiedział że tam jest ext. Widzi sieciowy system plików!

No tak ale problem w tym że jak będę chciał przegrać sporo danych na ten dysk to zajmie to wieki big_smile

Jest możliwość włączenia zapisu na hfs+. Na własną odpowiedzialność, bo może się system rozsypać.

Tzn ? Jaki system ?

4

System plików. HFS+.

5

Zrobię testy i zobaczymy jak to u mnie się sprawuje. Możesz mi podać polecenie które pozwoli na zapis na HFS+ ?

6

http://dev-logger.blogspot.com/2010/07/ … buntu.html

Z tym że hfsprogs nie jest normalnie dostępne w openwrt.