Temat: Wr841N-Problem z wifi i inne

Witam
Otóż mam wielki problem z routerem wr841N,a mianowicie miałem problem z internetem na wifi,a mianowicie internet na win7 na kablu działał i na 1 kompie na viscie na wifi też działał,lecz na 3 kompie na viście już nie tylko połączenie lokalne,ale i na tym połączeniu lokalnym nawet nie da się wbić na router.
Także pomyślałem iż wgram firmware gargoyle i załatwi ten problem otóź nie problem dalej występuje,a teraz nawet gdybym chciał wrócić na oryginalne firmware to przez gargoyle wyskakuje błąd Wystąpił błąd: nie można zaktualizować routera.
Proszę o pomoc.
Dziękuje.

2

Odp: Wr841N-Problem z wifi i inne

Wgraj plik bez "boot"  - bez bootloadera ze strony tplinka.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

tzn. mam usunąć nazwę z pliku ?boot bo jeśli tak to tak nie idzie ,a na stronie od tp linki http://www.tp-link.com.pl/support/downl … version=V8
nie ma innych plików

4

Nie, nie masz usuwać tylko znaleźć plik bez tego.

5

Masz, wyciąłem Ci bootloader: http://ecco.selfip.net/orig/tl-wr841nv8/

6 (edytowany przez ziom888 2013-06-25 20:34:31)

Wielkie dzięki uratowałeś mi tyłek wrazie czego router będę miał jak wymienić no chyba,że ktoś wie jaka może być przyczyna dlaczego 3 komp nie działa(brak neta jak i brak połączenia do routera)tylko jest połączenie lokalnie i 4 kreski zasięgu i jest nawet po formacie.

7

Skoro na oryginalnym miałeś takie problem to raczej wiń za to komputer - karta sieciowa czy coś.

8

Jednak nie muszę winić tego 3 komputera sąsiad użyczył hasełko na chwile i net był później znalazłem sieć niezabezpieczoną i też net był.
Wina nowego routera
Naprawdę nigdy w życiu już nie chce żadnego routera z tp linki.

9

Jasne, najłatwiej zwalić winę na router. Winna jest stara karta wifi w 3 kompie. Zmniejsz zabezpieczenia sieciowe (na WPA) i zobaczysz, że się połączysz.

Gargoyle fanatic user
WR1043ND v2 16MB / WR902AC v3 / MR3020 16MB+64MB / WR703N / WT3020 / E3372

10

Karte wifi wymieniałem z tego komputera gdzie działa i lipa tam nie działa no chyba,że coś ISP po blokował chociaż adres clone został klonowany.