Ja bym się jednak wpiął w konsolę najpierw i zobaczył gdzie się zawiesza. Jeżeli zapalają się wszystkie diody LED, to znaczy że U-Boot żyje. Wygląda mi to na problem z inicjalizacją sieci lub coś z RAM-em, ewentualnie któreś GPIO nie jest podciągnięte/ściągnięte i procesor wchodzi w jakiś inny tryb - przykładowo na WR841N v8 jak szukałem ostatnio wolnych GPIO, to znalazłem takie, które odpowiada za wybór SPI FLASH/NAND i przy podciągnięciu go do zasilania objaw jest podobny jak u Ciebie - świecą się wszystkie diody i wisi.
Może rzeczywiście gdzieś pękło jakieś połączenie lutowane i przy tym wyginaniu/dociskaniu poprawiasz styk, ewentualnie zrobiło się jakieś zwarcie (kurz, itp.).
Piekarnik i wygrzewanie to raczej zdecydowana ostateczność i to zazwyczaj kończy się całkowitym ukatrupieniem.
Musiałbyś go podgrzać do temperatury, w której roztopi się lutowie, a przy PCB obsadzonych z obu stron elementami i piekarniku często kończy się to pływającym CPU na górze i odpadającymi rezystorami i innymi elementami na dole. Trzeba spróbować zlokalizować to uszkodzenie, a jak się nie da to poprawić luty ale punktowo.