Temat: mr 3020 Gargoyle, dziwnie dzialanie neta PLUS LTE

Witam , mam problem od jakiegos czasy, internet bardzo slabo mi dziala , nie chca czasami wlaczyc sie zadne strony, przerywa neta, nadmienie ze router jest caly czas wlaczony uzywam go z modemem ZTE MF821. Macie moze jakies pomysly co moze byc winne router czy modem??

2

Odp: mr 3020 Gargoyle, dziwnie dzialanie neta PLUS LTE

Jaką masz siłę sygnału i pingi?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

U mojego szwagra z tym samym modemem tylko z routerem WDR3600 jest taki problem ze konfigurujemy internet przez LTE z GUI... wybierajac USB2. Konfigurujemy monitor polaczen aby restartowal WAN. I czasem internetu nie ma. Mimo monitora to i tak nie ma. Szwagier restartuje router. Na chwile obecna ustawilem mu aby przy braku internetu rebootowal router ale narzeka ze czasem nie ma dostepu do sieci lokalnej w domu np. drukarka, macierz bo akurat router sie restartuje...

Ma ktos jakis sposob jak rozwiazac ten problem ?
Dodam ze jak internetu nie ma to dioda na modemie sie swieci na niebiesko czyli jakby polaczony jest...

4

pepe_lodz napisał/a:

Ma ktos jakis sposob jak rozwiazac ten problem ?

Trzy sugestie: 1-zasięg, siła sygnału na modemie (być może wskazana antena zewnętrzna), 2-zasilanie na USB (mam ten router, używam do innych celów-webcam ale z zasilaniem na porcie USB jest problem), 3-wymuszony ciągły ruch (np. http://openrouter.info/forum/viewtopic. … mp;t=1198).  P.S Tak u mnie wygląda status połączenia z siecią 3G Polkomtela w ramach jednej sesji

Typ: dhcp
Adres: 87.251...
Maska sieci: 255.255.255.252
Brama: 87.251...
DNS 1: 212.2.96.52
DNS 2: 212.2.96.51
Połączony: 24d 16h 42m 39s

smile