51

Odp: (OpenWrt by Vargalex) czyli firmware z Gui wszystkomające

marczelo napisał/a:

Ja testowałem przez jakiś czas system warty zainteresowania polecam zaawansowanym, użytkownikom. Natomiast początkującym polecam obrazy AA. pozdrawiam.

A nie są obrazy AA bardziej skomplikowane? Przecież do nich trzeba dopiero wszystko doinstalowywać (co, z tego co zdążyłem sobie poczytać, nie wydaje się być najprostsze), a Vargalex ma wszystko "na dzień dobry" (no może nie wszystko dla każdego, z mojej perspektywy wszystko).

52

Faq nie czytałeś. Właśnie to jest siłą openwrt że możesz sobie doinstalować co chcesz. A nie że masz wszystko co możliwe. W ten sposób to dd-wrt czy tomato możesz używać smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

53

Cezary napisał/a:

Faq nie czytałeś. Właśnie to jest siłą openwrt że możesz sobie doinstalować co chcesz. A nie że masz wszystko co możliwe. W ten sposób to dd-wrt czy tomato możesz używać smile

Jestem tego świadom, nie pisałem o wybieraniu dodatków, tylko o umiarkowanym skomplikowaniu ich instalowania smile.
dd-wrt w wersji darmowej wydaję się być również okrojony.

54

Tzn co jest skompilowanego w instalacji? Masz w gui listę pakietów, klik i instalujesz.

55

Wkrótce spróbuję coś podziałać - zainstalować OpenWrt prawdopodobnie - mam już router! TP-Link WDR3600.
Pasza miałeś rację - DLNA na oficjalnym sofcie to ŻART smile

56

orientuje sie ktos czy tworca planuje jakis update tego releasu czy jak?

MT RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN
Asus RT-AC58U

57

Zainstaluj sobie trunka + luci, będziesz miał te same emocje smile