1 (edytowany przez pepe_lodz 2013-07-13 10:41:10)

Temat: Nowy motyw Gargoyle-Gargoyle@TP-LINK (by pepe_lodz)

To i ja pochwale się nowym motywem. Poniżej zrzut ekranu. Motyw za chwile wysyłam do Cezarego do testów i aby dorzucił do nowej wersji swojego wydania...Motyw wzorowałem na oryginalnym GUI z TP-LINKa.
Chciałbym jeszcze przeorganizować całą strukturę menu ale nie wiem gdzie tego szukać... Np. aby wydzielić do głównego menu sekcje
VPN
>OpenVPN
>Status połączeń VPN

I jeszcze inne np. sekcje dotyczące USB... itp. Może ktoś mi podpowie może być na PRIV od czego zacząć. Zaznacze chce pomóc i samemu też nauczyć się czegoś smile 

Wersja V1
http://img819.imageshack.us/img819/667/themevv.png

Wersja V2
http://img12.imageshack.us/img12/1686/q0hy.jpg

(20130713-1)
-poprawione wyświetlanie przycisku zwalniania dzierżawy DHCP w nowe wersji Gargoyle 1.5.10.7
(20130712-1)
-drobne poprawki
(20130710-2)
- poprawka w wyrównaniu dla PPPoE
(20130710-1)
-drobne poprawki w sekcji Nośniki USB
(20130709-1)
- dodane myślniki w podmenu
- usunięty kolor czerwony z adnotacji do komórek (typu jednostki itp.)
- zmniejszona delikatnie czcionka
- wyłączony efekt "smużenia" przy poruszaniu się po menu bocznym
- brak cieni w aktywnej pozycji menu bocznego oraz w tytule sekcji
- poprawione pola wskazywania pliku aktualizacji i przywrócenia konfiguracji ( dotyczy tylko IE )
- inne drobne zmiany stylistyczne
(20130706-1)
-zmieniona ikona "wait" i teksty "wait" na transparentne
-zmiana kolorów przycisków sterowania interfejsem radiowym w harmonogramie Wi-Fi

2

Odp: Nowy motyw Gargoyle-Gargoyle@TP-LINK (by pepe_lodz)

Świetny pomysł na wzór oryginału.

Gargoyle fanatic user
WR1043ND v2 16MB / WR902AC v3 / MR3020 16MB+64MB / WR703N / WT3020 / E3372

3

Ty nie możesz. Menu zostanie takie jakie jest, co najwyżej możesz cssem się bawić.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4

Fajne to.

MiniPC 6xRJ45 2Gb, N100, 16GB DDR5, 1TB NVMe (Gargoyle)
Linksys WRT3200ACM (Gargoyle)
Tp-link 1043NDv2 (Gargoyle)

5

Lubie zielony. Ładne.

Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog

6

Udostępniaj, Udostępniaj!

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M

7 (edytowany przez pasza 2013-06-04 21:48:45)

pepe_lodz napisał/a:

To i ja pochwale się nowym motywem

Hi hi niezłe, to wzbudza ufność dla tych którzy się lękają alt. firmware  smile
Wbrew pozorom to b.dobry pomysł, dla zwyczajnego użytkownika tplink nawet zmiana koloru to byłby szok.
A tak wszystko po staremu :)ale mogą się lamentować ze opcji mniej?

8

Robie jeszcze drobne poprawki... i w piątek Cezary wrzuci do repozytorium... Motywy będą dodane w Gargoyle jako możliwe do sciagniecia bo robi ich się już kilkanaście i stwierdził ze szkoda pamięci na to. Cezary mysle ze ze 3 można zostawić domyślnie wkompilowane np. : default, nowy Blue Ice oraz mój Gargoyle@TP-LINK.

Co ty na to ?

A mówisz ze mogę się bawić CSS ale w nim nie da się przeorganizować całej struktury MENU a tylko zmieniac wygląd...szaty graficznej. Chciałbym zrobić w tym menu porządek bo jest bałagan... Sprobuje zgłosić do tworcy Gargoyle ze schematem. Jutro tez wrzuce schemat tutaj na forum może inni się wypowiedzą czy pasuje czy jeszcze coś inaczej przestawiać.

9

pasza napisał/a:
pepe_lodz napisał/a:

To i ja pochwale się nowym motywem

Hi hi niezłe, to wzbudzi ufność dla tych którzy się lękają alt. firmware  smile

Hehe smile Chciałem wstawić jeszcze logo TP-LINKa ale chyba bez sensu skoro to alternatywa. Myśle ze kolorysyuka wystarczy.

10

pepe_lodz napisał/a:

A mówisz ze mogę się bawić CSS ale w nim nie da się przeorganizować całej struktury MENU a tylko zmieniac wygląd...szaty graficznej.

To nie jest do końca prawda wink

11

A możesz mi przyblizyc trochę temat ? Może być na PRIV... Może wtedy jakos udaloby się wspólnymi silami zmienić organizacje tego menu.

12

pepe_lodz napisał/a:

A możesz mi przyblizyc trochę temat ? Może być na PRIV... Może wtedy jakos udaloby się wspólnymi silami zmienić organizacje tego menu.

Nie, bo moim zdaniem nie ma to sensu. Eryk na pewno nie pozwoli Ci na zmiany w kodzie HTML od menu, bo wtedy musiałby przebudować swoją oryginalną skórkę, a i wszystkie pozostałe by się przy tym rozsypały, a na to na 99,5% się nie zgodzi.

Widziałeś mój motyw, tam są daleko posunięte zmiany, a wszystko zrealizowane w CSS, w dodatku zajmującym mniej niż 50% Twojego wink Mam też motyw, w którym menu jest w poziomie, ale raczej nie będę go kończył, bo tam to już są porobione takie zabiegi, że głowa mała...

13 (edytowany przez pepe_lodz 2013-06-04 22:02:43)

WIesz tylko wlasnie jeśli Eryk się nie zgodzi to dziwne bo jest straszny bałagan. Porownujac do Tomato to w Gargoyle jest bałagan. I naprawdę mnie dziwi ze nie chce zrobić idealnego projektu i wszystkiego ładnie uporządkować...

I w Twoim motywie jakoś nie zauważam daleko posuniętych zmian... Może przybliż co zmieniles...? Tym bardziej ze zrzuty sa bardzo słabej jakości.

14 (edytowany przez pepe2k 2013-06-04 22:07:46)

Gdzieś już to pisałem... nie zagląda się w zęby darowanemu koniowi. Projekt jest na GitHubie, to nie jest zamknięty kod, chcesz - poprawiaj i ślij pull requesty ze swoimi zmianami, może zostaną wciągnięte do oficjalnego wydania, nikt Ci przecież tego nie broni.

Poza tym, ja tu mam wrażenie, że chciałbyś dostosować Gargulca pod swoje wymagania, a to nie jest dobre podejście.

pepe_lodz napisał/a:

I w Twoim motywie jakoś nie zauważam daleko posuniętych zmian... Może przybliż co zmieniles...? Tym bardziej ze zrzuty sa bardzo słabej jakości.

Motyw jest zrobiony od zera, a nie na zasadzie "tu inny kolor, tam kreska i grubsza ramka" wink

15 (edytowany przez pepe_lodz 2013-06-04 22:10:08)

Pod logike bym chciał... bo masz porozrzucane wszystkie opcje... dlatego chciałbym aby było na cacy a nie byle jak. Lubie jak jest perfekcyjnie.

Ok od zera nie chwal się. Na razie potrafiłem zrobić tak to zrobiłem i sa ludzie którzy doceniają taki wkład a nie jak Ty tylko przechwalasz się i że Twoje jest niby lepsze. Chociaż przeciętny user tego nie zauważy... Rozumie gdybys zrobil o tak jak mowie porządek w menu to by był kolosalny efekt a tak nie widze roznic Twój moty a Mój.

16

Przecież jest. Status openvpn masz w statusie. Nie w jednym menu z openvpn.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

17

pepe_lodz napisał/a:

Pod logike bym chciał... bo masz porozrzucane wszystkie opcje... dlatego chciałbym aby było na cacy a nie byle jak. Lubie jak jest perfekcyjnie.

Działaj: https://github.com/ericpaulbishop/gargoyle, będę śledził Twoje zmiany z nadzieją, że wprowadzą jakieś udoskonalenia, bo Gargoyle ich zdecydowanie potrzebuje.

18

Cezary napisał/a:

Przecież jest. Status openvpn masz w statusie. Nie w jednym menu z openvpn.

Ale chciałbym zrobić osobna sekcje
1.Status

2.Konfiguracja
a)....
b)....
c)Harmonogram WIFI
d)WIFI Survey
e)....

3.VPN
a)OPENVPN
b)Status połaczen VPN
c)....

4.USB Settings
a)Drukarki
b)nośniki usb
c)....

5.Firewall
6....

19

No to zrób. A jak nie wiesz jak zrobić, to nie rób, bo przecież nikt tego za Ciebie nie zrobi, a już na pewno nie będzie Cię uczył od podstaw jak to zrobić...

20

Człowieku powtarzasz się i tylko forum śmiecisz tymi ciągłymi swoimi tekstami. Nie chcesz pomoc nie pomagaj.

21

Po co te nerwy... forum jest dla wszystkich. Dostałeś pomoc - nikt Ci tego menu nie zmieni, a jak chcesz tak daleko posunięte zmiany, to najprostsza możliwość ich realizacji, to przebudowa kodu odpowiedzialnego za generowanie menu. Link do źródeł już Ci podałem i więcej nikt Ci w tej kwestii nie pomoże, bo się po prostu nie da.

22

Ok. Nie zaśmiecajmy już tematu...

23

Jeszcze tylko mała uwaga... jak często testujesz sobie zmiany w skórce, to nie wgrywaj jej na FLASH tylko zrób sobie jakiś link do folderu /tmp i tam przechowuj pliki. Bo szkoda FLASH.

24

Tzn łacze się przez winscp do routera przez SCP protokół i tam do www/themes podgrywam plik który zmieniam. To źle robie ?

A możesz jasniej mi wyjasnic jak to zrobić z tym folderem /tmp i jak to wgrywać tam i sprawdzać ?

25 (edytowany przez pepe_lodz 2013-06-05 08:00:25)

zrobiłem coś takiego. Mam pendriva podlaczonego do routera i zrobiony extroota... jest on podlaczony w /plugin_root

Wiec robiłem w tam odpowiednie katalogi: /plugin_root/www/themes/Gargoyle@TP-LINK

i dałem polecenie

ln -s /www/themes/Gargoyle@TP-LINK /plugin_root/www/themes/Gargoyle@TP-LINK

jednak po wgrywaniu zmian motywu na /plugin_root/www/themes/Gargoyle@TP-LINK  nie zminia się nic. Czyli coś zle zlinkowałem. Podpowie mi ktoś jak to poprawnie zrobić aby motyw lezał na pendrive a nie we flashu tak jak napisał pepe2k...

Jaka zywotnośc ma flash ?