Temat: Brak zakładki FTP
Zrobiłem uaktualnienie do "1.5.10.1 (r36810), by obsy" i nie wiem czemu ale niemam zakładki włącz serwer ftp poprzez stronę www
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Brak zakładki FTP
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zrobiłem uaktualnienie do "1.5.10.1 (r36810), by obsy" i nie wiem czemu ale niemam zakładki włącz serwer ftp poprzez stronę www
Bo jej nie ma? Od kilku ładnych miesięcy, jest to w zakładce "Nośniki USB".
Wszystko ok.
Ale jest to utrudnienie straszne. Używałem FTP do kopi danych i zapisywane to było w pamięci routera.
A teraz jak mam ustawić "Dostęp anonimowy FTP:BRAK" zawsze żąda tylko odczyt lub odczyt i zapis. Ja nie chcę udostępniać anonimowo FTP!
Dodaj użytkownika na tej zakładce, anonimowy ustaw brak a wybierz tego określonego. Bo teraz tego nie robisz.
Faktycznie, jakie to proste :-)
A można jakoś starą zakładkę ftp przywrócić, doinstalować?
Nie działa ona z mechanizmami zawartymi obecnie w gargoyle.
w 1043ND wróciłem do wersji 1.5.4 (31348), by obsy.
Nie wiem czemu ale ta mi najbardziej pasuje.
Router jakby szybciej działał i internet mniej zamula.
Zmieniłem tylko ścieżki do pakietów w opkg.conf. Doinstalowałem wszystkie dodatki. Działają oprócz plugin-gargoyle-wifi-survey nie znajduje żadnych sieci wifi. Brak grafiki. Ale to jest zbędne.
Nawiążę do pytania, jako że właśnie wgrałem OpenWrt na 1043ND i nie mogę zalogować sie na ftp mimo, że usługa jest włączona. Gdzie aktywować dostęp do FTP?
Jak wgrałeś czyste openwrt to nie ma, musisz sobie zainstalować i skonfigurować. Co tak naprawdę wgrałeś?
Mój błąd, nieprecyzyjnie się wyraziłem.
Gargoyle PL. gargoyle-1.5.10.1-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin
Więc wejdź w zakładkę nośniki usb, podłącz pendrive i wyklikaj to sobie.
Dalej zima, user dodany, anonimowy włączony, ale brak połączenia, nawet na tych portach WAN podanych u góry...
To nie są porty do połączenia! Port jest jeden - 21. Połącz się przez lan. Żeby połączyć się przez wan potrzebujesz adres ip publiczny. Masz?
Oczywiście łącze się przez lan...
Pokaż zakładkę "Nośniki USB".

telnet na localhost 21: telnet: can't connect to remote host (127.0.0.1): Connection refused
Przecież ty w ogóle nie włączyłes tego i nie dodałeś zasobu. Spójrz na przycisk "dodaj współdzielony zasób". A później jeszcze "zapisz zmiany"
Mea culpa, jasne.
A jak udostępnić root?
Nie da się z gui. Tylko nośnik zewnętrzny.
A z konsoli?
Zmieniając /etc/config/vsftpd. Tyle że jakiś nośnik w usb musisz mieć, bo będzie się buntował po starcie.
Ok spróbuję.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Brak zakładki FTP
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc