Temat: Problem z 1043ND i Gargoyle
Witam
Ostatnio miałem awarie TPLINK'a 1043ND pod Gargoylem. Zaczął się restartować bez zdania racji. Myślałem zasilacz padł i tyle jednakże po wymianie dalej restarty. Dopiero w trybie awaryjnym zaczął "normalnie" pracować (nie restartował się nawet na oryginalnym sofcie). Sprawdzenie config'ów pokazało że większość ustawień znikła. Po "firstboot" udało się go przywrócić do pracy z www i zrobić upgrade do najnowszych wersji (1.5.9.9-1.5.9.11) Gargoyla. Niestety okazało się że router zaczął się ostro zwieszać. Wchodzę na Gargoyla bez problemu a zachwilę przełączenie pomiędzy zakładkami trwa kilkadziesiąt sekund. Tak samo logowanie w lana przez ssh raz ułamek sekundy innym za chwilę timeout nie mówiąc już o próbie przebicia się przez wan.... Sprawdzałem różne wersje Gargoyla (1.5.9.xxx) i na wszystkim to samo nagle przytykanie się nawet bez wprowadzania jakichkolwiek zmian (poza IP Wan/Lan)... "top" nic nie pokazuje żeby pamięć czy procesor były przeciążone .
Po powrocie do oryginalnego firmware'u sprawa wygląda o niebo lepiej wszystko chodzi niemalże normalnie. Po ponownym przejściu na Gargoyla sytuja z przycinaniem się powtarza...
Czy macie może jakieś sugestie co może być tego przyczyną ?? Obecnie staram się go używać na oryginalnym sofcie ale to nie to ......
Jeszcze jedno pytanko do Obsy'ego skąd można ściągnąć / kiedy się pojawi paczka kmod-usb-serial-ftdi kompatybilna z Gargoyle 1.5.9.11 bo wyskakuje mi przy próbie upgrade'u że ta co jest u Ciebie w Repo jest za stara??