Odp: Klikany extroot na Gargoyle 1.5.9.10
Dalej nic. start jak i restart pluginu nic nie zmienia. Tzn mi to osobiście nie przeszkadza że tego nie ma, po prostu zauważyłem to i zgłaszam:)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Klikany extroot na Gargoyle 1.5.9.10
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dalej nic. start jak i restart pluginu nic nie zmienia. Tzn mi to osobiście nie przeszkadza że tego nie ma, po prostu zauważyłem to i zgłaszam:)
To jeszcze powiedź - instalowane na czysto, tak? Sprawdź po południu jak wrócę z pracy.
Potwierdzam - jest błąd. Znalazłem, poprawiłem, będzie uzupełnione od następnej wersji. Dzięki.
Tak z ciekawosci: Czy jest to jakis problem zrobic wybor, czy extroot ma partycjonowac dysk czy nie? Na moj rozum to byloby tak:
1. Sprawdza czy sa minimum dwie partycje.
a. Jesli sa, to wybor partycji na extroota.
b. Jesli partycji nie wybrano lub nie ma, to partycjonowanie dysku
2. Formatowanie partycji i przeniesienie systemu.
Plugin usb-storage do tego nie jest przystosowany w chwili obecnej On zawsze formatuje, robi dwie partycje chyba że swapa nie określiłeś i tyle. Dość na stałe to jest zaszyte.
Może zadam głupie pytanie ale jak odpalić ten klikany extroot ma mr3420v2?
mr3420 nie ma pluginu usb-storage w sobie.
Czy aktualny poradnik do extroota na 1043ND jest tu? http://eko.one.pl/?p=openwrt-externalroot
Tak.
@Badziewiak, a czemu skoro tak ci zależy (o ile dobrze rozumiem) na "klikalnym" extroocie, nie zainwestujesz w hub usb, pendrive na którym byłby extroot i swap, a dysk z danymi podepniesz do kolejnego portu usb?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Klikany extroot na Gargoyle 1.5.9.10
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc