Temat: amule i limit wielkości pliku

Korzystam z amule i chciałem ściągnąć plik wielkości 3,6GB to amule po kilku minutach się wyłącza i w logach widnieje wpis "file size limit exceeded". System plików mam ext2. Jak rozwiązać ten problem?? wpisałem komende "ulimit -f" i wyskakuje "unlimited". amule jest mi potrzebny do ściągania dużych plików. Przy ściaganiu plików wielkości CD czyli 700MB wszystko działa.Szukałem godzinami na internecie i nie znalazłem rozwiązania problemu.

2

Odp: amule i limit wielkości pliku

Znany problem: http://wl500g.info/showthread.php?t=7789 (i dotyczy raczej uclibc niż samego amule)

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Jak ktoś rozwiązał problem, to może warto zaktualizować opis: http://eko.one.pl/index.php?page=openwrt-amule

4

Niewiem jak to skompilować. Czemu nigdzie nie można ściągnąć spatchowanego i skompilowanego amuled? Na http://eko.one.pl/index.php?page=openwrt-amule można ściągnąć patche, ale jak to skompilować??

5

Dokładnie tak jak inne pakiety dla openwrt. Będąc w SDK: make package/amule-compile (mając wcześniej skompilowane wxWidgets). Sam proces kompilacji dokładnie opisany na wiki i forum openwrt.

6

Kurde już mam dość. Robiłem wg http://wiki.openwrt.org/BuildingPackagesHowTo , i nie potrafie tego skompilować. Rozpakowałem SDK i jak wpisuje komende "make" to pisze "-ash: make: not found". Ja jestem początkujący z linuxa. Najlepiej jakby ktoś kto się na tym zna skompilował amule z patchem i udostępnił.

7

Ale gdzie to robisz? Bo to się robi w "normalnym" systemie, nie na openwrt.

8

No robilem to w Openwrt, linuxa niemam, czyli tego nieskompiluje:-( Poczekam, może ktoś to skompiluje i udostępni

9

Możesz sprawdzić, włożyłem nowe binarki do paczki z amule. Zawierają ten patch na obejście limitu 1gb.

10 (edytowany przez lancer2000 2007-06-25 22:11:11)

Włączyłem ściąganie ponad 3gb pliku i teraz muszę czekać aż się utworzy plik tymczasowy pow. 1gb. Dam znać jutro o ile ściągne aż tyle.

EDIT 23:10 25.06.2007

Utworzył się już 1,5gb plik tymczasowy i amule się nie wyłączył :-). Wielkie dzięki za poprawionego amule!!:-)

11

Testuj, testuj. Jak będzie działać to podmienię w archiwum żeby na stałe było.

12

U mnie niestety nadal to samo: "Invalid ed2k link! Error: Invalid file size" i tak jest ze wszystkim co ma więcej niż 1GB. sad

13

To nie to. amule ma na sztywno zakodowanie, że maksymalny rozmiar ściąganego pliku to 4GB. Tak jest na sztywno ustawione w kodzie wraz z adnotacją, że nie należy tego zmieniać bo amule nie będzie działać. Zgłoś to do twórców amule jak już.

14

Słusznie, mój błąd. Do 4GB działa bez zarzutu.

15

No dobra, i jak Wam się sprawuje?

16

ściągam 3,6GB plik. Utworzył się bezproblemowo plik tymczasowy 3,6gb, lecz ściągłem narazie 600mb, bo sciagam tez inne rzeczy, a szybkość łącza, którą posiadam nie należy do najszybszych. Ale zapewne ściągnie się bez problemu, bo w starej wersje amule nawet nie tworzyło plik tymczasowego pow. 1gb tylko się wywalało. Gdyby jeszcze programiści znieśli ten limit 4gb to już byłby całkowity wypas, ale narazie się ciesze ze moge sciągać pow. 1 gb. Podziękowania dla Cezarego. Pozdro

17

Potwierdzam, gdyby nie ten limit 4GB, to na moje potrzeby ideał.

18

Wiecie, ja mogę to zmienić, możemy zobaczyć co się stanie...

19

Warto spróbować, ja chętnie przetestuje

20

Bardzo proszę, również chętnie przetestuje. Może na początek zmiana limitu na np. 5GB?

21

limit 5gb wystarczyłby na ściąganie płyty dvd5, lecz coraz częściej pojawiają się płyty dvd9, wiec limit 9gb byłby całkowicie wystarczający, bo większych plików chyba nie ma do ściągnięcia. Oczywiście najlepiej żeby nie było limitu ;-). No to czekamy na Cezarego, na nowe binarki i testujemy :-D.

22

Wieczorem jak będę miał chwilę na to.

23

http://eko.one.pl/openwrt/amule-nl.tgz całkowicie zniesiony limit. Na własne ryzyko.

24

Rzeczywiście nie działa z plikami większymi niż 4GB sad. Pliki dodaje, wielkość każdego bez względu na rzeczywistą podaje dokładnie 4GB, i nie widzi do nich źródeł.

25

Widocznie trzeba jeszcze gdzies w kodzie pogrzebac