1

Temat: MR3020 uwalony ? Mrugające diody przy starcie

Proszę powiedzcie mi czy właśnie uwaliłem swój router ? Dzieje się coś takiego podczas uruchamiania go. Jakby boot loop. Czy coś da się jeszcze z tym zrobic ?

http://www.youtube.com/watch?v=MvuIeetidbI

sorry że w pionie nagrywane ale z tego wszystkiego zapomniało mi sie hmm

2

Odp: MR3020 uwalony ? Mrugające diody przy starcie

Tak, uwaliłeś. Resetuje się w kółko.

- rozbierasz
- kabelek szeregowy
- jedziesz z bootloaderem.

Najtrudniejszy jest punkt 1, bo obudowa jest klejona. Jak jest na gwarancji to go oddaj.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Przy okazji, co zrobiłeś, że się tak zachowuje? smile

4

Cezary napisał/a:

Tak, uwaliłeś. Resetuje się w kółko.

- rozbierasz
- kabelek szeregowy
- jedziesz z bootloaderem.

Najtrudniejszy jest punkt 1, bo obudowa jest klejona. Jak jest na gwarancji to go oddaj.

A możesz podać jakis link do tutoriala jak go odzyskac, bo nawet nie wiem jak to szukac hmm

pepe2k napisał/a:

Przy okazji, co zrobiłeś, że się tak zachowuje? smile

Widzisz tutaj jest dziwna sprawa bo probowalem wrocic do fabrycznego firmware i podczas wrzucania code.bin przez scp program sie zawiesil a router zaczal sie tak restartowac hmm

5

U mnie na eko.one.pl: http://eko.one.pl/?p=openwrt-mr3020

6

Kurde to już wyższa szkoła jazdy hmm

7

Dlatego pisałem, oddaj na gwarancję. Rozebrać go można, ale śliczny to już on po tej operacji nie będzie (zresztą to zależy jak mocno klej trzymał).

8

Jak nie był otwierany, to nawet go nie ruszaj tylko oddaj w ramach gwarancję i dostaniesz nowy... miałem kilka tych modeli i wszystkie były klejone, a mój to był tak sklejony, że ponad pół godziny się z nim męczyłem.

Chyba, że masz zapędy do modyfikowania i przerabiania takiego ustrojstwa, to polecam dobry, cienki nóż kuchenny do smarowania pieczywa smile

9

No ale skoro wgrywałem do niego modowany soft to nie będzie problemu z tym w ramach gwarancji ?

10

Oni nie sprawdzają tego. Nie rozbierają, nie podłączają się, nie sprawdzają co było.

11

duchu napisał/a:

No ale skoro wgrywałem do niego modowany soft to nie będzie problemu z tym w ramach gwarancji ?

Według wszelkich informacji jakie do nas docierają - nie. Poza tym, napisałem Ci że w tym modelu obudowa jest klejona i żeby sprawdzić co się stało, trzeba obudowę dosłownie rozłupać... wątpię żeby ktoś w serwisie zawracał sobie tym głowę.

12 (edytowany przez duchu 2013-07-24 18:48:21)

big_smile No dobra dzięki za informację, to teraz muszę tylko znaleźć paragon smile

niestety paragonu nie mam ;( wiec mam nowa podstawkę pod kubek z kawą hmm

---edit---

Okazało się że przyjęli na podstawie faktury którą mieli u siebie w systemie big_smile