Temat: Minidlna
Mam zainstalowane minidlna na TP-LINK 4300 i mam pytanie odnośnie możliwości przez konsolę odpalenie filmu na TV. Tzn. wpisują komendę i film zostaje wyświetlany na TV (tak jak w windows -> odtwórz do). Jest taka możliwość?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Minidlna
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam zainstalowane minidlna na TP-LINK 4300 i mam pytanie odnośnie możliwości przez konsolę odpalenie filmu na TV. Tzn. wpisują komendę i film zostaje wyświetlany na TV (tak jak w windows -> odtwórz do). Jest taka możliwość?
Nie. Niby jak to działa w windows? Jest podłączony przez hdmi do tv?
Wydaje mi się, że jest taka opcja jak kolega pisze.
Mama Galaxy S3 z zainstalowana aplikiacja MediHouse Pro, i serwer minidlna na Debianie 7.
Po uruchomieniu aplikacji po prostu wybieram gdzie ma mi otworzyć (mam podlączony kabelkiem TV UE40ES5500)
I jak wybiore TV to dany material wybrany z serwera zamiast odtwarzac na telefonie to odtwarza na telewizorze.
Dokładnie o to chodzi. Windows 7/8 a nawet vista ma coś takiego jak odtwórz do (DLNA z wykorzystaniem windows media playera).
No to po prostu wyjście jest na tv kierowane. Jak zamieni się tego debiana na openwrt z minidlna to pewnie tak samo będzie działać. Ale nie jest to żadna funkcja dlna tylko odtwarzacza na urządzeniu klienckim.
Dokładnie, minidlna jest serwerem dlna. Przekierowanie wyświetlania jest funkcją klienta, którego minidlna nie zawiera.
Z WMP nie probowalem, ale może on nie umie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Minidlna
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc