1

Temat: CGminer na AA

Cezary, czy mógłbyś skompilować CGminera? Niech się ruterki nie nudzą za bardzo smile

Wally

2

Odp: CGminer na AA

Taa i nic po za tym nie zrobi albo się zwiesi przy pierwszym uruchomieniu smile Nie ten procesor i moc obliczeniowa. chyba że postawisz 1000 takich routerków to może i będzie się wtedy opłacało big_smile

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile

3

Ale jak ładnie dociąży tego procka smile Nie tyle ważna jest opłacalność, ale stress dla procka. W RAMie tak jakoś ostatnio pustawo i procek się nudzi, niech się ruterek wykaże smile
Gdzieś widziałem archaiczną wersję działającą na DD-WRT na słabiutkich sprzętach a tu do dyspozycji 128MB RAMu i 560MHz...

Wally

4 (edytowany przez wabikboy 2013-03-28 11:41:25)

Tylko pytanie po co zwiększenie zajęcia procesora co Ci to da chyba że czegoś nie wiem

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200

5 (edytowany przez hanti 2013-03-30 15:52:15)

ja bym tez bardzo o to prosil a liczylbym np na fpga podpietym do routera.
niby bfgminer jest juz skompilowany, ale cos nie dziala dobrze albo czegos mu brakuje bo wywala bledy, a na pc z windowsem jest ok
moze jakby Cezary skompilowal cgminera to by ladnie smigal wink

6

Sadyści biedne routerki tongue

7

Skompilowałem. http://ecco.selfip.net/test/

Czy działa - nie wiem. Jak działa - nie wiem.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

8

Dla zainteresowanych - istnieje kompilacja BFGMiner pod Openwrt:
http://luke.dashjr.org/programs/bitcoin … 09/ar71xx/