Temat: OpenWRT nie chce instalować moich paczek

Cześć,

Małe pytanie mam, mianowicie dlaczego OpenWRT nie chce instalować skompilowanych przeze mnie paczek ?
Chodzi o to że mam OpenWRT RC2 tylko że nieco modyfikowałem kernel (add IrDA support), no i teraz siłą rzeczy nie chcą mi się instalować paczki z repo bo ina suma kontrolna kernela. Dlatego kompiluje własną paczkę np.

make package/ntfs-3g/compile V=s

Paczka się ładnie kompiluje, ale nie instaluje się. To znaczy jest tak samo jakbym instalował paczkę z repo, mówi że kernel się nie zgadza ;/ Co robię nie tak ?

Sprzęt: Seagate GoFlex Home
Info: 128MB RAM / 1,2GHz CPU /  USB / sATA / RJ45
Osprzęt: 500GB SATA / LCD DPF 2,4" / USB rt2800

2

Odp: OpenWRT nie chce instalować moich paczek

Bo ponownie skompilowałeś paczkę - moduł kernela i ta suma się zmieniła. Z -nodeps instaluj jak już.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

hmm... myślałem że jak skompilowałem sobie cały system, to moduł kernel i jego suma zostały wygenerowane, a potem jak kompiluje paczkę to ona będzie generowana pod sumę wcześniejsza ;/

Cezary napisał/a:

Z -nodeps instaluj jak już.

Dla ntfs-3g zadziałało, ale np. dla kmod-ath9k-htc i zależności już nie. To jest zainstalowało się, ale moduł 80211 się nie ładował ;/

4

Kurcze, no myśl trochę smile Jak zainstalowałeś z nodeps to nie ma żadnych zależności, wiec sam musisz je później ręcznie zainstalować dodatkowo. Cały stos cfg82011/mac80211 w tym przypadku.

Suma się nie zmieni, jeżeli nie jest zaznaczona nowa opcja i nie zmieni się żadna opcja konfiguracyjna kernela. W pozostałych przypadkach za każdym razem jest generowana od nowa.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Cezary napisał/a:

Kurcze, no myśl trochę smile Jak zainstalowałeś z nodeps to nie ma żadnych zależności, wiec sam musisz je później ręcznie zainstalować dodatkowo. Cały stos cfg82011/mac80211 w tym przypadku.

Wiem o tym smile zainstalowałem wszystkie zależności !Tylko moduł nie chciał się ładować...

Cezary napisał/a:

Suma się nie zmieni, jeżeli nie zaznaczyć i nie zmieni się żadna opcja konfiguracyjna kernela. W pozostałych przypadkach za każdym razem jest generowana od nowa.

No właśnie też tak myślałem... opcje został te same tylko do kompilowałem jedną paczkę.