Temat: Dwa modemy 3G pod Open WRT

Witam,
Korzystając z internetu 3G coraz bardziej dają mi się we znaki jego ograniczenia, stąd pytanie (głownie skierowanego do Cezarego wink ).
Czy próbował ktoś podłączyć/skonfigurować dwa modemy 3 G tak, by np prędkość transferu się sumowała albo przełączały się o określonych porach?

W1043ND+Gargoyle+E3131 HiLink+Aero2

2

Odp: Dwa modemy 3G pod Open WRT

szukaj multiwan, mwan2 mwan3

3

to rozwiązanie z routerem znam, a ja mówię o multi 3G, pod zwyczajnym routerem, z pomocą huba wink

W1043ND+Gargoyle+E3131 HiLink+Aero2

4

cloudbuster: zwykły loadbalancing. I dobrze @KMY napisał: multiwan, mwan2 mwan3, wszystkie to robić (oprócz failover).

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

A banding to  do czego służy ?

6

Chyba bonding chciałeś? Łączenie 2 łączy na niższym poziomie modelu OSI w jedno.

7

cloudbuster napisał/a:

Czy próbował ktoś podłączyć/skonfigurować dwa modemy 3 G tak, by np prędkość transferu się sumowała albo przełączały się o określonych porach?

cloudbuster napisał/a:

to rozwiązanie z routerem znam, a ja mówię o multi 3G, pod zwyczajnym routerem, z pomocą huba wink

Koledze @cloudbuster chyba chodzi właśnie o bonding.
I ja bym również bardzo prosił o wyłożenie tego zagadnienia- czy i jak na Openwrt się da ?

8

Da się - ale po drugiej stronie musi też być coś co sklei te dwa łącza w jedno. http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=26969#p26969