1

Temat: Własna kompilacja Gargoyle dla TL-703N oraz MR3220

Witam!
Skompilować samodzielnie Gargoyle'a ze standardowych źródeł - żaden problem.
Czy istnieje jednak możliwość otrzymania kompletu poprawek/uzdatnień, które wprowadzasz od siebie Obsy?
Nie mam na myśli tylko polskiego tłumaczenia, do którego patche oczywiście publikujesz, ale całą resztę tj. backup czasu, zmodyfikowane skrypty itd. Kompilacji dla 703N w ogóle nie zamieszczasz, a z Twojego obrazu dla 3220 chętnie usunąłbym kilka nadmiarowych rzeczy (np. sterowniki dla ntfs czy modemów innych, niż option), zostawiając jednak całą resztę, którą dodajesz od siebie. Są na to jakieś szanse?

2

Odp: Własna kompilacja Gargoyle dla TL-703N oraz MR3220

Przecież obrazy dla 703 jest od zawsze, odkąd się tylko pojawił w repo. Jak nie zamieszczam? 3220 nie ma sterownika ntfs, coś pomyliło Ci się. Nie ma tam miejsca na niego.

Moje obrazy są prawie standardowymi, inny zestaw pakietów tylko mam. Nie mam specjalnie jakiś zmodyfikowanych skryptów systemowych itd. Jak chcesz to wystawię Ci .config z tego obrazy są robione.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez Spacey 2013-04-11 22:59:02)

Faktycznie, nie wiem jakim cudem przeoczyłem obraz dla 703. Ntfsu rzeczywiście nie ma, ale serial-sierrawireless,acm,cdc-ether,cdc-ncm bym się chciał pozbyć. .config rzeczywiście by mi chyba starczył.

BTW: Czy patche z językiem polskim wystarczy dorzucić do /gargoyle/patches-generic, żeby automatycznie były uwzględniane podczas kompilacji? Z palca wiem jak z nich skorzystać, ale po co to robić na piechotę, skoro można to na pewno zautomatyzować?

P.S. I za pamięci: gołe AA skompilowane ze źródeł nie ma kolorowej konsoli, a u ciebie taka jest. Co zmieniasz, żeby ją uzyskać?

4

Tu masz: http://ecco.selfip.net/test/config_mr3x20

5

Zmienną PS1 w /etc/profile. To sztuczka tak stara jak linux.