Witam ja bym sprawdził zasilacz , czasami przez to cuda się dzieją , całkiem sporo tego sprzętu( głównie tych najtańszych ) sprzedawaliśmy u mnie w firmie i często się z takimi problemami spotykam ,szczególnie z powodu częstych sparków napięć w moim mieście zasilacze uszkadzają się )
Przy okazji nie będę zakładał nowego tematu ale mam jedno pytanie na które nie odnalazłem interesującej mnie odpowiedzi związanej z modelem Tl-WR1043ND . Dwa dnie temu weszłam w posiadanie owego rutera z OPENWRT Backfire , ma ona następująco przypadłość nie działa w nim port 1 , drugi port działa na 1Gb/s , trzeci teraz zaczął działać na 100Mb/s ( czasami nie działał w ogóle ) , na czwartym pali się dioda ( cały czas ) i działa na 10Mb/s . Hasłą nie znałem więc zrobiłem reset , nic się nie zmieniło , wgrałem Gargoyle - też nic , potem oryginalne oprogramowanie tplinka i dalej to samo. A więc moje pytanie brzmi czy może to być problem , jakiejś konfiguracji np. czegoś w pamięci trwałej ? która nie ulega zmianom podczas resetowania lub wgrywania teoretycznie nowego oprogramowania , albo czy coś po prostu z nim nie tak.
Zaznaczam że z OPENWRT mam do czynienia od 2 dni i wielu rzeczy nie wiem .
Z Góry dziękuje za Odpowiedzi i porady