Temat: WR703N zawiesza się i nie startuje
Witam.
Kupiłem używany w/w model z wgranym gargulcem.
Od razu poszedł ram mod (dostałem kość z routerem a robotę wykonał elektronik) oraz exrot na pendrvie.
Nie obyło się bez problemów (poruszałem wątek na forum).
Wyłączał się, po ty nie chciał wystartować. Posanowiłem zakupić hub usb aktywny - założyłem że te problemy to przez zasilanie (podłaczony pendrive, i interfejs do 1-wire którym zczytuję temp z 4 czujników, podłaczona kamerka ale rzadko używana).
Zakupiłem, podłączyłem i hulało. Po ok 24h wracam do domu i prubuje połaczyć się z routerem, brak łączności. Dioda niebieska się pali.
Wyciągam zasilanie, podłączam i mignęła tylko na pół sekundy i dalej ciemno.
zostawiłem tak na jakieś 15min i nic.
Ponowiłem manewr z odł/podł wtyczki z naście razy. Efekt ten sam. Za którymś razem zapalił się na stałę (bez początkowego szybkiego mrugania jakie ma miejsce przy normalnym boocie). Ale dalej brak łączności.
Podłaczyłem Lan,reszta odlaczona, spnacz w rękę i prubuję resetnąć. Niestety nie daje się. Za którymś razme udało się.
Nasepnego dnia ponownie zaczałem go reanimować, udało sie połaczycpo kilkunasty wł/wył.
Odpalił sie (na podł pendrivie)i to nie na "zresetowanym adresie" tylko na moim starym który mu nadałem.
W logach nic nie widziałem (a zapisujeje do pliku). Zrobiłem reboot.
Wstał.
Ucieszony wydałem komendę halt, odczekałem z minutę odłaczyłem zasilanie i zaniosłem go na jego miejsce do drugiego pokoju. Podłaczm i znowu ciemność..
Po kilku dziesięciu minutach on/off i próbą wtykania w różnych momentach patyka w reset odpalił (bez pena).
Wlazlem przez www i pomyślałem że go z aktualizuję. Sciągnąłem nową wersję i Go. Czekałe mze 30 minut i cały czas strona mieliła. Reboot z poziomy przeglądarki. Wszystki OK.
Loguje się przez Putty i robię wgeta aktualizacji i sysupgrade. Zassał, rozpoczął, i zapytał sięo reboot. Zgodziłem się i wyszedłem z domu na godzinkę.
Wracam - dioda ciemna.
Od tamtej pory nic nie mogę zrobić. Juzze 30 minut odłaczam i podłaczam zasialanie.
Nie mogę sprzętu reklamowaćbo sporo czasu minęło a bojęsie ze tąwadę miał od początku tylko skupiłem się na zasilaniu huba. POdłączam zasilanie i dioda mignie zazwyczaj na 0,5sek czasami na 1 sek.
Co mogę zrobić?