Temat: TL-WR1043nd update... Czytaj jestem żalem...

Witam, to co wlasnie udalo mi sie dokonac to po prostu brak slow...Od dluzszego czasu uzywalem GUI Gargoyle ze wzgleu na brak jakiejkolwiek wiedzy na temat linii komend przez telnet czy putty...Zrobilem szybki update rutera do najnowszej wersji OpenWrt lecz nie Gargoyle'a a zwykla czysta linie komend. Stad teraz moje pytanie jak moge wrzucic jakis graficzny interface bo za cholere nie moge sobie poradzic hmm Troche poczytalem i udalo mi sie odpalic telnet czy putty ale nie wiem co dalej z tym fantem...moze jest jakis latwy sposob moze pendrive'a do portu USB z odpowiednimi plikami...Prosze o mala pomoc bo niestety takiej glupoty to nigdy nie zrobilem...Pozdrawiam

2

Odp: TL-WR1043nd update... Czytaj jestem żalem...

1. faq, jest to opisane
2. Jaki obraz wgrałeś? Jeżeli z obsługą usb to po prostu podłącz pendrive, zamontuj go (mkdir /tmp/dysk; mount -t auto /dev/sda1 /tmp/dysk), skopuj z niego obraz (cp /tmp/dysk/code.bin /tmp) i zrób upgrade (sysupgrade -n /tmp/code.bin)
3. Jeżeli masz internet z kablem to po prostu dołącz go do wanu, pobierze sobie adres, a ty możesz to wgetem zrobić jak w faq opisane.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Albo doinstaluj sobie luci...

Archer C7 v.2 + LEDE by Cezary http://beta.speedtest.net/pl/result/6621599402

4

... co i tak wymaga dostępu do internetu, bo instalowanie paczek z palca jest takim sobie pomysłem w przypadku luci smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Dzieki za saybka odpowiedz, wrzucilem attitude adjustment wersje r35974. Bede sie zabierał za niego po robocie i poczytam faq na przyszlosc. Jak mi cos nie bedzie gralo to napisze. Dzieki jeszcze raz. Pozdrawiam

6

Zrobilem, dziala, można zamknac. Dziekuje i pozdrawiam :-)