Temat: Wyłączanie LED na noc
Witam.
Mam nowy routerek - WDR-4300 i jedna rzecz mnie denerwuje. W jaki sposób (cron?) wyłączyć całkowicie ledy w godzinach 22-7 (w nocy), ale za dnia wracała pełna "obsługa"? Wystarczy zmieniać brightness ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Wyłączanie LED na noc
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Mam nowy routerek - WDR-4300 i jedna rzecz mnie denerwuje. W jaki sposób (cron?) wyłączyć całkowicie ledy w godzinach 22-7 (w nocy), ale za dnia wracała pełna "obsługa"? Wystarczy zmieniać brightness ?
Tak, ale nie da się wszystkich wyłączyć. Tylko niektóre z nich.
Ewentualnie "cron" na scianie i wyłączenie hardware w postaci taśmy klejacej ;-) gdzies już było na forum :-)
Z cron nie ma problemu. Niestety nie wiem jak wyłączyć diodę power (w sumie może świecić). Bardziej mnie denerwuje druga lampka po prawej stronie (od internetu). Nie mam bladego pojęcia jak ją wyłączyć. ![]()
Pisałem - nie wszystkie da się wyłączyć. Część jest sterowana sprzętowo.
Czarna taśma izolacyjna załatwia problem
Cezary, powiedz jak zrobić, aby w ciągu dnia ledy od wifi mrugały tak jak przed zgaszeniem. Niestety do trigger mam takie możliwości:
[none] switch0 default-on timer phy0rx phy0tx phy0assoc phy0radio phy0tpt phy1rx phy1tx phy1assoc phy1radio phy1tpt netdev usbdev
Niestety phy1rx i phy1tx mrugają znacznie szybciej, niż pierwotnie, a phy1tpt nie działa tak jak phy0tpt. :[
/etc/init.d/led start?
Nie do końca - włącza tylko:
setting up led USB1
setting up led USB2
setting up led WLAN2G
Nie rusza ath9k-phy1 (którego nie ma w etc/config/system - a jest w jakiś sposób sterowany)
To wifi up zrób.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Wyłączanie LED na noc
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc