Tak.
Tylko to oznacza, że muszę wszystko zacząć od nowa i następny tydzień albo i dwa w plecy.
Czemu jeden z obrazów nie ma extroot skoro jak czytałem jest to małe i nie wpływa na zajętość JFFS za dużo?
Nowy użytkownik by zainstalował łatwą wersję a potem łatwo dorzucił sobie extroot na dysku bez żadnych rewolucji. A tak musi wszystko wywalać i zaczynać od zera.
To nie jest miłe gdy rodzinka stoi za plecami warcząc "kiedy zacznie działać?".
Zainstalować LuCI to druga rzecz. Trzeba wiedzieć co, gdyż zainstalować wszystkie pakiety z LuCI w nazwie to nie problem ale jak się z tego zrobi węzeł gordyjski to nie będzie wesoło. A o to przy nowych użytkownikach nie trudno. Sam mam OpenWRT od tygodnia nie całego a już ile problemów miałem i to pomimo, że od 3 lat używam Linuxa i nawet sam sobie parę programów kompiluję ( MPlayer i okolice ) a np. surowego IPTABLES nie trawię.
Trochę opisów jest ale są specyficzne a opisów co dana opcja robi jak na lekarstwo. Do tego pliki konfiguracyjne w większości są całkowicie inne niż w Linuxie, tylko nazwy mają takie same.
A już chciałem wczoraj wyłączyć komputer na noc... i nie da rady, musi szumieć bo przed weekendem się z tym nie uporam.
TP-Link WR1043ND
Backfire 10.03 + Gargoyle 1.3.9 (by obsy)
3G - Huawei E122