Temat: MR3020- radio internetowe
Witam. Z góry przepraszam jeżeli było to już kiedyś poruszane lub jest zbyt banalne ale w OpenWRT dopiero się zagłębiam.
Jestem w trakcie tworzenia odtwarzacza multimedialnego (mp3, radio internetowe) na routerze MR3020. Aktualny stan jest taki:
Wgrane gargoyle najnowsze z extroot, zainstalowana karta dźwiękowa, zainstalowany mpd z mpc i dzwięk jest odtwarzany dobrze, obudowa do cudeńka w trakcie tworzenia. Jestem w trakcie tworzenia płytki LCD2USB i będę zamawiał w piątek wyświetlacz 4x20. Mam następujące pytania:
1. Czy da się skonfigurować tak ustawienia w routerze by gdy przełącznik np. w pozycji AP ciągnął internet z LAN-u a po przełączeniu na WISP czerpał przez WIFI (oczywiście dane routera źródłowego wpisane wcześniej w ustawienia)
2. Gdzie i co trzeba dopisać by mpd startowało przy starcie gargoyle i od razu odtwarzało pierwszą pozycję na liście??
3. W jakim formacie powinny być zapisane playlisty aby mpd je tolerował
4. Czy jest szansa na to że wyjdzie łatka do mpd poprawiająca problem z ACC+??
5. Czy jest możliwość skonfigurowania przycisku WPS by można nim było włączać i wyłączać Mpd??
Zapewne po zrobieniu LCD2USB pojawią się dodatkowe pytania lecz na razie to tyle ![]()
Pozdrawiam i liczę na pomoc