1 (edytowany przez jarekm95 2013-03-15 23:49:03)

Temat: Problem z konfiguracją php.

Witam. Postanowiłem przebudować, temat, gdyż pozostał bez odzewu. Mam problem z php - w php.ini zmieniałem tylko doć_root. Znane błędy to m.in:

Warning: array_walk() expects parameter 1 to be array, string given in /mnt/dysk/www/orangeplayer/lib/mpd.php on line 180
Fatal error: Call to undefined function import_request_variables() in /mnt/dysk/www/phpmpreloaded/index.php on line 21
 Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /mnt/dysk/www/phpmp/functions.inc.php on line 76

co powinienem zmienić, by się ich pozbyć?
Dodam, że to niewątpliwie wina php / ewentualnie jakichś praw dostępu etc - bo próbowałem na różnych serwerach, a błędy występują na gotowych projektach, które gdzie indziej działają.

Proszę o pomoc
Z góry dzięki

GL-iNet

2

Odp: Problem z konfiguracją php.

Wersja php. 5.4.x nie ma już funkcji import_request_variables. Więc jednak projekt, bo nie został dostosowany do nowych wersji php i wymusza stosowanie starszych.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

a da się zrobić downgrade do php 5.3? Są gdzieś jakieś archiwalne paczki? Bo generalnie ciężko znaleźć mi jakiś uaktualniony, funkcjonalny klient mpd.

GL-iNet

4

Backfire miałeś 5.3. Ale czy będą działać to już sprawdź.

5

Dzięki - nie wpadłbym na to big_smile Wersja z backfire działa - tylko kilka modów nie można zainstalować. Trochę to dla mnie niezrozumiałem że kolejne wersje php nie są kompatybilne wstecz hmm

GL-iNet

6

A muszą? Jeżeli programiści stwierdzą że dana funkcja jest do kitu to ja wywalają. Więc program powinien sprawdzić pod czym jest uruchomiony i albo to stosować albo nie. Jakoś inne programy nie maja problemów z tym, tym bardziej że w/w funkcję da się obejść innym sposobem. A że projektu którego używasz nikt nie zmodyfikował bo im się nie chce...

7 (edytowany przez jarekm95 2013-03-16 16:33:08)

Jeśli twierdzą że funkcja jest do kitu to po co ją tworzyli big_smile Wg mnie wywalać nie powinni, chyba że przeszkadza to jakiejś innej, nowszej, lepszej. A projektów testowałem bardzo wiele i mało który poprawnie z tym nowym php działa hmm Ale nie mnie to oceniać smile

PS coś ci zegarek na forum w przód godzinkę idzie

GL-iNet

8

Jest 16:45

9

Więc jest dobrze smile

10

? Mi wyświetla, że napisałeś to "Dzisiaj 17:46:08"

GL-iNet

11

Bo sobie w ustawieniach użytkownika ustawiłeś czas letni, prawda?

12

True big_smile Ty to masz łeb na karku
Myślałem że tamta opcja to "automatyczne przestawianie czasu w lecie" a to jednak trzeba ręcznie robić gdy przyjdzie ten czas big_smile

GL-iNet

13

No nie, engine tego forum jest prymitywny jak cep, nie potrafił sam czasu przełączyć.