Odp: TP-LINK mr3420 - zepsuty firmware?
Dzięki za podpowiedź , właśnie taki kabelek mam , ale że mamy dzisiaj dzień kobiet to jutro bedę działał w tym zakresie. Robiłem upgrade firmware , bo na starym nie mogłem odpalić oscama. Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-LINK mr3420 - zepsuty firmware?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzięki za podpowiedź , właśnie taki kabelek mam , ale że mamy dzisiaj dzień kobiet to jutro bedę działał w tym zakresie. Robiłem upgrade firmware , bo na starym nie mogłem odpalić oscama. Pozdrawiam
Daj kobiecie swoją kartę kredytową i dziś już będziesz miał spokój ![]()
Niee, to jest 10.03, a 12.09 chcesz...
Witam panowie mam problem, posiadam router TL-WR743ND na którym miałem wgrany OpenWRT (http://cyberbox.elektroda.eu/rn/realiza … prawa.html), wczoraj podczas aktualizacji oprogramowania wszystko przebiegło pomyślnie, natomiast gdy router ponownie się uruchomił paliła się tylko dioda PWR. Teraz gdy włączę router cały czas się "restartuje" zapalają się wszystkie diody później zapala się PWR oraz QSS i wszystko od początku, czyli jeszcze raz zapalają się wszystkie diody, itp. jak podłączę komputer pod port LAN nic się nie dzieje komputer w ogóle nie wykrywa routera. Jak cały czas się tak resetuje to po około godzinie komputer ma połączenie z routerem i wtedy na routerze pali się tylko PWR i numerek LAN do którego podłączyłem komputer. Pingi nie dochodzą nic nie działa, widać, że serwer DHCP jest wyłączony bo cały czas przydziela mi inne IP z klasy B. Tak pomyślałem o (http://allegro.pl/pl2303-usb-ttl-rs232- … 58223.html) tylko nie wiem jak się do tego zabrać, będę musiał coś lutować??
Router kupiłem w Komputroniku i mam jeszcze gwarancję ale nie wiem czy serwis ją przyjmie bo to z mojej winy router nie działa.. (czy jednak można oddać go na gwarancję i naprawią?)
Pozdrawiam Maciek
Jak masz gwarancję to nic nie rób tylko oddaj i powiedź że padł sam po aktualizacji oryginalnego softu.
A mogą to jakoś sprawdzić, że był wgrany inny soft?
6. W przypadku, gdy w toku analizy zasadności reklamacji i oględzin wadliwego towaru lub jego części, Komputronik S.A. stwierdzi, iż naruszono warunki udzielonej Gwarancji, w szczególności towar lub jego części zostały zmodyfikowane w zakresie właściwości fizycznych lub prawnych, Komputronik S.A. poinformuje o tym Klienta, zwracając Klientowi wadliwy towar na jego koszt i ryzyko, a Klient zobowiązany jest do pokrycia poniesionych przez Komputronik S.A. kosztów.
Teraz nie
bo bootloader resetuje sprzęt z powodu błędów obrazu. A nikt w wylutowanie kostki i sprawdzanie zawartości nie będzie się bawił, 743 kosztuje grosze że takie zabawy robić.
Ok, dzięki
A wie ktoś może ile Komputronik "żąda" za wysłanie sprzętu do serwisu?
5. Sposób dostarczenia sprzętu do naprawy gwarancyjnej:
- klient detaliczny sklepu internetowego jest zobowiązany wysłać sprzęt na koszt Komputronik S.A. za pośrednictwem firmy spedycyjnej DHL, pod warunkiem, iż zostanie poprawnie wypełniony formularz RMA.
- pozostali klienci wysyłają sprzęt na własny koszt.
A czemu przez komputronik? Czemu przez skep chcesz to robić? Nie masz na pudełku naklejki kto jest gwarantem?
Nie, nie mam żadnych informacji. Na fakturze z komputronika mam tylko informacje dotyczące gwarancji
Dostałem taką informację od konsultantki Komputronika:
jeśli kupił Pan sprzęt w salonie to tam go Pan reklamuje bez dodatkowych kosztów, jeśli kupił Pan w salonie i chce Pan go wysłać to koszt wysyłki jest na Pana koszt i należy wypełnić RMA na stronie
Jak ten router oddam do salonu to na 100% będą go wysyłać i te koszty będę musiał pokryć... a jak wygląda sprawa z tym RMA?
"jeśli kupił Pan sprzęt w salonie to tam go Pan reklamuje bez dodatkowych kosztów"
dokładnie, oddaj do sklepu, nie raz już reklamowałem np HDD i żadnych kosztów nie ponosiłem (przez sklep)
Ok, dzięki za pomoc ![]()
Mam podobny problem z moim MR3220 . Przy wgrywaniu aktualizacji prawdopodobnie pomyliłem wersje i zamiast v1 sysupgrade wgrałem v2 sysupgrade i do tego robiłem to przez wifi . I teraz lipa , nie działa dostać się do niego nie mogę i migają wszystkie diody.Czy są jakieś szanse żebym sobie z tym poradził?
Kupić/zrobić kabel szeregowy, rozebrać urządzenie, przylutować kabel, wgrać nowy soft przez bootloader. Jak jest na gwarancji to go prostu oddaj.
Jak chcesz to jak Ci go odpłatnie mogę reanimować.
A ile byś za to wziął
Napisz na priv to pogadamy.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-LINK mr3420 - zepsuty firmware?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc