Temat: TP-LINK WR740N ver. 4.23 - Gargoyle hasło

Witam.

Jakiś czas temu zainstalowałem na swoim routerze TP-LINK WR740N ver 4.23, Gargoyle i zmieniłem hasło. W chwili obecnej nie pamiętam już hasła gdyż nie długo nie wchodziłem na router przez www. Robiłem reset i nie pomogło. Czytałem forum były podobne problemy ale niestety nie umiem ich wykorzystać tzn nie wiem jak się zabrać za poszczególne rzeczy jestem w tym zielony kompletnie. Czy mógłby mi ktoś pomóc/powiedzieć jak zresetować ewentualnie zmienić hasło na moim routerze z oprogramowaniem Gargoyle ? Proszę o pomoc i wyrozumiałość będę wdzięczny.

Pozdrawiam

2

Odp: TP-LINK WR740N ver. 4.23 - Gargoyle hasło

Tryb failsafe, opisany na eko.one.pl.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Kolego no przeszukałem jak mogłem nie wiem albo przeoczyłem albo nie wiem. Parę odnośników tez jest nie aktualnych. Znalazłem tylko takie coś http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=1062
Jeżeli znasz link do tego failsafe lub wiesz jak to zrobić napisz proszę.

4

Kiepsko coś. Wchodzisz na eko.one.pl, wciskasz ctrl-f i wpiszesz failsafe. Znajduje http://eko.one.pl/?p=openwrt-failsafe

Naprawdę "szukałeś"?

5

Kolego od tego czasu co napisałeś post to szukałem możesz wierzyć lub nie. Może nie dokładnie przyznam bo patrzyłem tylko pierwsze wyrazy w zdaniu ze słowem failsafe a tu jak widać jest jako drugie słowo także no mój błąd ale z drugiej strony jesteś doświadczonym userem tego forum i łatwiej Ci coś wyszukać czy pomóc niż takiemu zielonemu człowiekowi jak ja. Mimo wszystko bardzo Ci dziękuję i będę coś działał. Jak bym coś nie wiedział jeszcze to będę tutaj pisał.

Pozdrawiam

6

Wpisując w google.pl failsafe otrzymujemy wynik z eko.one.pl na drugiej pozycji....

7

senq27 napisał/a:

Wpisując w google.pl failsafe otrzymujemy wynik z eko.one.pl na drugiej pozycji....

No dobrze z tym, że ja szukałem na stronie eko.one.pl według zaleceń poprzednika.

8

Na eko.one.pl też jest "tryb failsafe". Zaraz prawie na samym początku...

9 (edytowany przez eljoniakos 2013-03-06 09:44:53)

No niestety ja go nie zauważyłem dlatego napisałem tutaj. Może nie każdy jest taki spostrzegawczy...

Mimo wszystko wielkie dzięki za pomoc. Pomogło.