301

Odp: tl-wr1043nd i LCD

insmod lirc_atiusb

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

302

Dzięki Cezary. Pilot nadal nie działa. IRW milczy

NETGEAR R6220 + TL-WR1043ND + radio USB + słuchawki bezprzewodowe SONY + HDD-USB (NAS)

303

A że się wcisne w rozmowę bo podpowiedziałem z irw ale sam kombinuje i nie mogę wpaść w jaki sposób odczytać czy coś irw wyświetla robię tak:

while true; do
if irw 2>/dev/null; then
echo test
fi
done

ale pokazuje mi nie zawartosc echo a programu irw

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile

304

Na dzisiaj wystarczy. Sypie mi się system na exroot.  Znowu input-output error.
Może jakiś pendrive trefny.
Mam dość na dzisiaj linuksa.

NETGEAR R6220 + TL-WR1043ND + radio USB + słuchawki bezprzewodowe SONY + HDD-USB (NAS)

305

HDD polecam stabilne i jak na razie bez problemów, a pendraki wiadomo jak trafisz tak masz, niestety musiałeś trafić na sztukę składaną przez pijanego "chińczyka" smile

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile

306

Witam.
Pytanie do Cezarego:
Mam zainstalowany pakiet z Twojego repo do obsługi LCD2USB (pakiet pobrany http://ecco.selfip.net/backfire/ar71xx/packages/ o nazwie lcd4linux-custom w którym, jak sam napisałeś jest sterownik do lcd2usb.
Po zainstalowaniu pakietu mam taki komunikat:

root@TP-WR1043ND:~$ lcd4linux -F -f /etc/lcd4linux.conf
LCD2USB: usb_claim_interface() failed!
LCD2USB: could not find a LCD2USB USB LCD
Error initializing driver LCD2USB: Exit!

cat /proc/bus/usb/devices
T:  Bus=01 Lev=02 Prnt=02 Port=02 Cnt=03 Dev#=  5 Spd=1.5 MxCh= 0
D:  Ver= 1.01 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs=  1
P:  Vendor=0403 ProdID=c630 Rev= 1.08
S:  Manufacturer=Till Harbaum
S:  Product=LCD2USB Interface
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=80 MxPwr= 74mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 Driver=usbfs
E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   8 Ivl=10ms

Czyl driver jakiś nijakiego pochodzenia, a najlepsze jest to, że wyświeltlacz normalnie pracuje i wyświetla dokładnie to co jest wyedytowanie w lcd4linux.config

Jak to jest możliwe????
Acha i żeby nie było że błędy w systemi etc... System instalowany wielokrotnie i za każdym razem to samo i oczywiście pilot nie działał i nadal nie działa. Isnstalowany sterownik lirc-atiusb nie jest widziany przez system.

Nie mam już siły na wielogodzinne boje z linuksem.

307

Skoro zainstalowałeś i działa to gdzie problem?

To nie jest obsługiwane przez żaden driver tylko bezpośrednio przez bibliotekę libusb. Jak cups czy sane.

308

Te wpisy mnie nieokoją, bo skoro jest OK to nie powinno ich być, a pluje się o sterownik LCD2USB.

root@TP-WR1043ND:~$ lcd4linux -F -f /etc/lcd4linux.conf
LCD2USB: usb_claim_interface() failed!
LCD2USB: could not find a LCD2USB USB LCD
Error initializing driver LCD2USB: Exit!

309

A jednak działa? smile

310

Jak dla mnie to działa jako tako i nie wiadomo jak długo, na zasanie: nie działa silnik w aucie to biorę klucz do kół i walę w korpus..... Działa ! HURAAAAAAAA , ale nikt nie powie jak daleko zajadę .... smile