1

Temat: D-Link DIR-657 czy MR3420 ?

Witam, w tej chwili mam router TP Link MR3420, jednak mam możliwość wymiany na D-Link DIR-657. Czy na tym drugim jest możliwość zainstalowania oprogramowania openwrt? Jeśli nie, to który i tak będzie lepszy? Który polecacie?
Pozdrawiam

2

Odp: D-Link DIR-657 czy MR3420 ?

Ten z ibooda? smile kompletnie niereformowalny sprzęt, nic na niego nie zainstalujesz.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Dokładnie ten hehe smile Na tym MR3420 mam wgranego Gargoyle ale tak naprawdę nie korzystam z tych wszystkich funkcji, więc nie wiem czy coś mi to daje wink Dlatego nie wiem czy nie lepiej będzie wymienić na tego DIR-657 jak myślisz? Czy lepiej oddać go komuś a zostawić MR3420?

4

Jak przyjdzie możesz zobaczyć jakie funkcje masz i czy ci wystarczają. Ale z nimi zostaniesz, nic na tym alternatywnego nie zainstalujesz.

5

Wiem że do DIR-657 można podłaczyć dysk usb i streamować audio/wideo. Na MR3420 przy openwrt też, choć z tego nie korzystałem bo musiałbym zrobić extroota i kombinować, jeszcze nic nawet nie zrobiłem mając gargoyle więc troche się router marnuje sad Szczerze to przeraziły mnie te wszystkie poradniki, dodatkowo mam Mac'a więc nie wiem czy pod tym systemem też dam radę to wszystko zrobić.

6

Witam ponownie, chcialbym prosić o opinie. Czy zostawić ten router MR-3420 v1 czy wymienić sobie na DIR-657. Lepsze parametry ma chyba Dlink DIR-657 prawda? Z Gargoyle praktycznie nie korzystam na MR3420, nawet extroota nie zrobiłem bo nie wiem czy na Macu jest szansa by to zrobić. Linuxa nie znam.
Co myślicie o DIR-657 ?

7

Nadal to samo co w poście #4. Jak Ci standardowe funkcje starczają to go zostaw.