Temat: OpenWRT + sterowanie innym komputerem

Witam. Mam zamiennik Arduino z odbiornikiem IR oraz zmapowany pilot (oraz parę innych rzeczy, ale to nieistotne). Jeżeli rozpozna dany klawisz, wysyła pewną komendę (np "OFF", "VOL+" itd)  na port UART. Teraz mój plan - kiedy router odbierze dany sygnał, ma jakoś sterować komputerem z Windows 7. I tutaj się rozbijam - jak to zrobić? Jakiś serwer na Windowsie, który oczekuje na komendy na danym porcie? Czy istniej w ogóle taki program?
O co mi chodzi - chcę sterować pilotem kilkoma funkcjami routera (z tym nie mam problemu) oraz włączać/wyłączać film, pogłaśniać/uciszać, wyłączać komputer z Windows 7. Tylko nie wiem jak to zrealizować. Mam nadzieję, że wy macie większe doświadczenie.
Pozdrawiam
MDR

2

Odp: OpenWRT + sterowanie innym komputerem

normalnie tak się nie da musisz znaleźć jakiś program pod win 7 który odbierze informację przez port ethernet lub wifi ale to już inne forum raczej smile

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile