Temat: Problem z pingiem po wgraniu Gargoyle

Witam.
Chciałbym się zapytać czy to normalne, że gdy po zmianie softu z Tp- linka ( modem Mr -3420 ) na gargoyle ping podskoczyl z 100-110 do 170~? Czy może po prostu trzeba wgrać jakiś soft?

Pozdrawiam Mario

2

Odp: Problem z pingiem po wgraniu Gargoyle

Nie normalne, do jakiego serwisu pingujesz, jakie masz lacze.
Ja na kablowce mam maksymalnie do polski 25ms

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M

3

Posiadam Aero 2, i mialem ping okolo 100, teraz niestety podskoczyl do 170+. Test robilem na tym samym serwerze . Ehh.. miało chodzić lepiej a jak na razie same problemy.. ;/

4

marorules napisał/a:

Posiadam Aero 2, i mialem ping okolo 100, teraz niestety podskoczyl do 170+. Test robilem na tym samym serwerze . Ehh.. miało chodzić lepiej a jak na razie same problemy.. ;/

Spokojnie ta opcja za free ma takie fochy (teraz pisząc z Aero ping mam tak średnio ok. 150ms, sygnał -59dB, ale niekiedy zwłaszcza rano bywa średnio ok. 50ms-nie ma na to reguły.

5 (edytowany przez marorules 2013-02-13 00:06:35)

A masz może czasami, że trzeba czekać z 2 min na kolejne połączenie ? Czy po prostu u mnie takie zwiechy? smile

@

Tak przy okazji żeby nie zakładać nowego tematu . Jest możliwość automatycznego przełączania się modemu z Aero 2 na Play i na odwrót? Czy cały czas trzeba przestawiać ręcznie na stronie modemu?

6

BUMP

7

Bump co? Trzeba było założyć nowy wątek a nie edytować istniejący.

Co trzeba przestawiać w modemie?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

8 (edytowany przez marorules 2013-02-14 13:05:32)

Na przykład teraz - zmieniam kartę z Play na Aero2 i za nic net nie chce się POŁĄCZYĆ. Bo sieć znajduję , sygnał 80%, wszystkie opcje ustawione.. Moje pytanie co robić i czy da radę ustawić router aby po wpięciu modemu z daną kartą przełączał się automatycznie bez mojej ingerencji na stronie modemu.

Pozdrawiam

9

apn masz inny w aero2 i play. Więc konfigurację routera musisz zmienić.

Ew - wywalić ze skryptu chat'a ustawianie apn i trzymać kciuki żeby modem chciał na swoim domyślnym się łączyć.

10 (edytowany przez marorules 2013-02-14 15:53:38)

Router po prostu nie potrafi "kliknąć" POŁĄCZ. Rozumiem jakby nie bylo sygnału czy coś .
Moje ustawienia :
http://img837.imageshack.us/img837/1151/ustawieniap.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Czy coś jest nie tak ?

11

Napisałem Ci  - dla play jest inny apn, nie połączy się na "darmowy"

12

No tak, to oczywiste, ale router nie może się połączyć z AERO2 przy tych ustawieniach. Miga ciemnoniebieska dioda i teoretycznie powinien się połączyć a miga bezczynnie..

13

Wiec nie tup nogami tylko zobacz w logach co się dzieje.