1

Temat: Jaka karta WiFi do laptopa z 5GHz?

Witam
potrzebuję porady jaką kartę WiFi zakupić do laptopa. Chciałbym by była dwuzakresowa 2,4 i 5 GHz i obsługiwała przynajmniej 300Mbps.
Na oku (ze względu na złącze w laptopie) mam:
INTEL PRO Wireless LAN 622ANHMW
Intel WiFi Link 5100 512AN
Dell Wireless DW1502 AR5B95

Ktoś miał do czynienia z którąś i jest w stanie coś poradzić? Ewentualnie inne propozycje...

Z góry dziękuję za pomoc

2

Odp: Jaka karta WiFi do laptopa z 5GHz?

Mam Intela 5100, własnoręcznie wymieniałem z Della DW1501. Działa bez zarzutu, zestawia połączenia do 300 Mbps, działa dwuzakresowo. Jestem zadowolony.

3

Witam

rysi3k poszukaj w internecie dokładnych informacji jakie karty wifi współpracują z Twoim laptopem (nie podałeś go). Piszę to, gdyż sam chciałem wymienić w swoim hp dv6-6150ew kartę wifi na dwuzakresową, jednak jest to (chyba) niemożliwe czytając ten temat w internecie. A szkoda kupić kartę a później się okaże że nie będzie współpracować z Twoim laptopem

WDR4300 + Gargoyle

4 (edytowany przez rysi3k 2013-02-12 15:23:46)

Przemo1981 napisał/a:

Witam

rysi3k poszukaj w internecie dokładnych informacji jakie karty wifi współpracują z Twoim laptopem (nie podałeś go). Piszę to, gdyż sam chciałem wymienić w swoim hp dv6-6150ew kartę wifi na dwuzakresową, jednak jest to (chyba) niemożliwe czytając ten temat w internecie. A szkoda kupić kartę a później się okaże że nie będzie współpracować z Twoim laptopem

Dzięki za radę, niestety było już nieco za późno, zakup na allegro poszedł karty INTEL PRO Wireless LAN 622ANHMW (na szczęscie tylko 37zł wyszło).
Mam laptopa Dell Inspiron Q17R (7110) - obecnie karta taka sama jak w tamtym wątku, wymiana na podobną big_smile
Jestem dobrej myśli, ale na necie nie mogę znaleść czy w końcu są tam whitelisty kart...
Jedyne taki wątek o modelu z mniejsyzm ekranem: http://www.techsupportforum.com/forums/ … 70588.html wygląda że chodzi smile
Najwyżej trudno - oddam kartę:P