26

Odp: tl-mr3220 + modem e173u-2 + n2n

Pod win 7 i instalacji plug and play internet działa przy takim zasięgu. Czasami są problemy w wcdma, bo faktycznie jest słaby zasięg. Jednak w edge ma dość dobry zasięg.

Sim jest bez pinu.

27

Zmień proszę MODE na AT^SYSCFG=2,2,3FFFFFFF,2,1

install.sh - Aktualizacja systemu, sysinfo.sh - Info.o systemie, openvpn-auth.sh - Login dla OpenVPN
Tu moje skrypty na GitHub

28

zmieniałem mode na AT^SYSCFG=2,2,3FFFFFFF,2,1
oraz na
AT^SYSCFG=13,1,3FFFFFFF,2,1
aby wymusić połączenie po edge

Na obu ustawieniach połączenie się nie zestawia

29

Przyznam że przy takim poziomie sygnału na takich modemach E173 mnie się nie udało uzyskać połączenia.
Jeżeli do tego jeszcze masz modem wpięty bezpośrednio do routera, to układy radiowe sobie przeszkadzają i wytłumiają się nawzajem.

install.sh - Aktualizacja systemu, sysinfo.sh - Info.o systemie, openvpn-auth.sh - Login dla OpenVPN

30

Prawie się Tobie udało, niestety modem jest w trybie Circuit-Switched only, a w takim przypadku transmisji pakietowej nie będzie.

31

Podłączyłem go przed chwilą bezpośrednio do portu usb w notebook'u połączenie się zestawiło. Transfer danych miałem na poziomie 2 - 2,5 Mbps.

32

Czy na notebook'u też masz do 16% siłę sygnału?

33

Dwa najważniejsze parametry-jakość sygnału i zasilanie na porcie USB, nie mam pytań (te routery już na pólkach w sklepach "mówią i wołają nie chcesz mieć problemów z połączeniem 3-4G dokup do tego zestawu dobry aktywny HUB USB"). Przykład on-line: BDI +E398 AirRouter +Gargoyle by obsy ,bdb zasięg -59dB, wifi w nim wyłączone-łączy i wznawia bez problemów ale jak próbowałem podłączyć jakąś badziewną przejściówkę od pamięci USB-30cm mimo że świetny zasięg, modem zalogowany w sieci połączenia nie nawiązuje.  wink

34

Rafciq napisał/a:

Czy na notebook'u też masz do 16% siłę sygnału?

Na notebook'u jakość sygnału pokazuje 12 %. Poniżej link do screen'a z programu jakim się łącze. Pokazuje on jakie osiągam przepustowaości połączenia oraz jakość syganłu.

http://zapisz.net/view.php?filename=861 … etinfo.jpg

35

Witaj,
jeżeli to możliwe sprawdź działanie routera z modemem w miejscu gdzie sygnał jest lepszy. Potwierdzisz w ten sposób lub nie poprawność jego konfiguracji.