Temat: Co to jest? Brak internetu

Witam, nie wiedziałem jak nazwać temat, problem jest taki. Mam Gargoyle, czasem przerywa mi połączenie z internetem (aero2), jak w tym momencie wejdę na router to mam tam taki wpis w aktywnych połączeniach:

Urządzenia z aktywnymi połączeniami
Urządzenie     Adres IP    Adres MAC     Aktywne poł. TCP    Ostatnie poł. TCP    Poł. UDP
Gargoyle    127.0.0.1    nieznany    0    0    10

Oraz mój komputer, dopiero gdy powyższy wpis zniknie to internet działa znowu.

2

Odp: Co to jest? Brak internetu

Witam proponuję ci od nowa wrzucić Gargoyle najlepiej od Cezarego wersja 1.5.9.3 dodam ze u mnie wszystko śmiga pozdrawiam

Podejmę się naprawy ruterów TP-Link od WR1043 -MR3420 i pozostałe modele kontakt na private! smile i smile

Obrazy do ruterów są mojej Kompilacji i z nich korzystam i mam własne pakiety na dzień obecny są to BB  i Gargulec big_smile i big_smile

3

@Pawel1924: aero2 się rozłącza samo. 30s mija zanim system podniesie znów połączenie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4

No tak jeśli chodzi o aero2 to faktycznie tak jest ale tez  nie wiadomo jakiego Gargoyle ma bo jest ich trochę w sieci

Podejmę się naprawy ruterów TP-Link od WR1043 -MR3420 i pozostałe modele kontakt na private! smile i smile

Obrazy do ruterów są mojej Kompilacji i z nich korzystam i mam własne pakiety na dzień obecny są to BB  i Gargulec big_smile i big_smile

5

Czy można skrócić ten czas? Modem E173-u2 podłączony do laptopa wznawia połączenie 5 do 10 sekund.

6

Samo AA ma ustawione takie czasy na timeoutach. Chcesz to zmienić to musisz albo sobie zrekompilować system albo zmienić wywołania ubus i dodać inny timeout.

7

Świetnie, tylko że dla mnie to czarna magia.

Kompilacja to na razie odpada. Proste programy to kompiluję (ale tylko pod win) ale całość to trochę za dużo.

Co do drugiej opcji, to gdzie się dokształcić?

8

Bierzesz źródła i przeglądasz skrypty.