1

Temat: transmission "upload ulr" nie działa

Jak w temacie, nie udało mi się ani razu wykonać uploadu torrenta przez tą funkcję wklejając url do pliku torrent poprzez WebGui. Brak tej funkcjonalności wyklucza możliwość pełnego zdalnego sterowania transmission np z iPhone. Zna ktoś powód/rozwiązanie problemu?

TPlink-WDR3600, Linksys Gigabit Switch EG008W

2

Odp: transmission "upload ulr" nie działa

Na iphone masz dedykowaną aplikację do tego. Czemu jej nie użyjesz?

Czy wklejanie url z iphone działa tego nie wiem. iphone nie mam smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Mówisz o torrentTRAK? Używam jej ale nie mogę uruchomić nowego transferu.  Notabene nie mogę tego zrobić nawet na stacjonarnym kompie wklejając adres linku do torrenta w polu  "enter URL"  na WebGUI. Zero reakcji.

4

Na zwykłym komputerze to działa bez problemu. Albo ma js wyłaczony albo być agresywnie ustawiony firewall/bloker reklam i wyskakujących okienek.

5

Ok, uściślijmy. Mówiąc o stacjonarnym kompie miałem na myśli dostęp poprzez przeglądarkę uruchomioną na kompie do transmission działającym na routerze . Adblockery wyłączone, java scripts właczone. Okno dialogowe się pokazuje ale nie uruchamia się transfer po wklejeniu pliku.

6

Dodaje w ogóle torrenta do listy?  Start when added masz zaznaczone przy dodawaniu?

7 (edytowany przez snifer 2010-05-27 15:37:19)

Może problemem jest to że wklejasz link do pliku .torrent dostępny dopiero po zalogowaniu na stronę z torrentami, taki link nie zadziała bo transmission na ruterze musiałby się logować do strony przed pobraniem pliku .torrent
W takim przypadku jedyny sposób to ściągnięcie pliku torrent na dysk kompa i dopiero upload gotowego pliku na ruter.
Standardowo można wklejać tylko linki do torrentów dostępnych bez logowania.

Archer C7 v.2 + LEDE by Cezary http://beta.speedtest.net/pl/result/6621599402

8

Dzięki, Snifer rzeczywiście jest tak jak mówisz. Próbowałem wklejać linki ze stron z logowaniem. Rozumiem ze nie ma dzisiaj możliwości aby transmission logował się na strony pobierając torrent o wklejonym URL? Tak czy inaczej jestem mądrzejszy smile. Dzieki.

9

Raczej nie. Plik jest normalnie pobierany, jak byś to wgetem robił. W jakiś prostych przypadkach możesz podawać możesz podawać login i hasło po http, ale jeżeli strona jest bardziej skomplikowana to to nie wypali.

Możesz sobie za to zrobić że jak klikniesz na stronie to odpali się skrypt który wrzuci ten torrent do kolejki. Pod linuksem jest to  do wykonania, nie wiem czego używasz.