Temat: VPN poprzez HTTP w OpenWrt

Witam wszystkich ponownie,
do tej pory korzystałem z OpenVPN i jakoś sobie radziłem nawet gdy na drodze stało proxy.
Natomiast teraz sieć z której próbuje się połączyć z moim VPN'em ma poblokowane prawie wszystko!
Jest oczywiście otwarty port 80 i przez przeglądarkę mogę spokojnie sobie do was pisać smile. Wpadłem więc na pomysł aby puścić VPN przez port 80 ale niestety nie działa. Dodam iż nie ma w sieci żadnego proxy.
Jestem otwarty na wszystkie sugestie ale jedyne co przychodzi mi teraz to głowy to VPN przez HTTP - czy ktoś prówał już coś takiego na OpenWRT?

2

Odp: VPN poprzez HTTP w OpenWrt

Dlaczego przestawienie opevpn na port 80 Ci nie działa?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Dlaczego przestawienie opevpn na port 80 Ci nie działa?

smile Dobre pytanie - ale tego to ja nie wiem

Thu Feb 07 15:37:02 2013 Attempting to establish TCP connection with x.x.x.x:80
Thu Feb 07 15:37:23 2013 TCP: connect to x.x.x.x:80 failed, will try again in 5 seconds: Connection timed out (WSAETIMEDOUT)[

Ping dochodzi bez problemu, a VPN nie działa. Wczoraj sprawdzałem z innej lokalizacji i na 80 działało, a w miejscu gdzie jestem teraz - nie działa. Może jest jakaś detekcja pakietów po protokole?

4

Albo raczej jednak jesteś za jakimś transparentnym proxy. 443 też masz zamknięte?

5

Cezary napisał/a:

Albo raczej jednak jesteś za jakimś transparentnym proxy. 443 też masz zamknięte?

Z tego co się dowiedziałem to proxy na 100% nie ma. 443 zamknięty. Ale https na www działa.

Dlatego na wstępie zapytałem czy jest jakies oprogramowanie na openwrt za pomocą którego mógłbym zrobić VPN przez HTTP bo najprawdopodobniej OpenVPN nie da tutaj rady.

6

Zobacz openvpn na 443, httptunel, corkscrew. W ostateczności vpn przez icmp lub zapytania dns możesz zrobić.

7

Witaj, może używasz protokołu UDP w OpenVPN. Typowe polityki zapór dopuszczają ruch na portach 80, 433 ale tylko protokół TCP.

install.sh - Aktualizacja systemu, sysinfo.sh - Info.o systemie, openvpn-auth.sh - Login dla OpenVPN
Tu moje skrypty na GitHub