Temat: 1.5.6 (r33081) upgrade

Posiadam zainstalowaną wersję Garygoyle 1.5.6 z info na stronie widzę że jest update do najnowszej 1.5.9.2. Upgradeuje go do ściągniętego sysupgrade i na stronie dalej widzę ver 1.5.6 (r33081). Czy to tak ma wyglądać ?

Zastanawiam się nad przejściem na AA. Mam problemy ze  stabilnym działaniem dysku na USB. Podłączony przez huba usb. do huba jeszcze pen z extroot i kamerka internetowa. Problem z dyskiem polega na tym że jak działa mi trannsmision i kopiuje coś przez sambe lub ftp dysk mi znika z konfiguracji. Rozwiązuje ten problem stopując trannsmision. Pytanie czy działanie usb.... może się poprawić na nowej wersji softu czyli AA?

Nie zabardzo rozumiem jakie jakie są różnice na AA. Może to ktoś łopatologicznie wytłumaczyć?

2

Odp: 1.5.6 (r33081) upgrade

Nowsza wersja systemu, z innymi ustawieniami, bebechami i kernelem. Inny system po prostu.

Skopuj sobie firmware do /tmp i zrób ręcznie systupgrade. Koniecznie bez zachowywania plików konfiguracyjnych, bo uwalisz system.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Dziękuję

4

skopiowałem do tmp sysupgrade, podłączyłem się putty - sysupgrade -n /tmp/sys.bin i mam wersję 1.5.6 (r33081).
Help help

5

A który konkretnie plik pobrałeś? url podaj.

6

http://ecco.selfip.net/gargoyle-pl/back … pgrade.bin

7

Przecież cały czas pobierasz wersję 1.5.6, Backfire, która dawno umarła. A masz pobrać 1.5.9.2, attitude adjustment. Na eko.one.pl są odpowiednie linki w dokumencie o gargoyle: http://eko.one.pl/?p=openwrt-gargoylepl

8

tak też myślałem zmyliła mnie informacja "aktualizacja obrazów Gargoyle PL - wersja 1.5.9.2
    aktualizacja obrazów Attitude Adjustment"

Pytanie:
masz pobrać 1.5.9.2, attitude adjustment

czyli jeżeli teraz mam 1.5.6, Backfire to tak naprawdę przechodzę na całkowicie nowy soft
"Nowsza wersja systemu, z innymi ustawieniami, bebechami i kernelem. Inny system po prostu"

Czyli AA

9

Czyli z backfire przechodzi na aa, tak.