jzef napisał/a:Królik napisał/a:U mnie skończyło się na postawieniu cupsa na cienkim kliencie z ubuntu.
Ale co to ma wspólnego z OpenWrt?
Bardzo dużo wbrew pozorom. P910ND nie wspiera sam w sobie drukowania inaczej niż w formacie RAW i generalnie nie da się tego sensownie zrobić z samym OpenWrt nie kompilując sobie CUPSa. Potem dochodzi problem tego, że trzeba samodzielnie dbać o taki pakiet przy każdej aktualizacji systemu.
jzef napisał/a:[CUPS'a można chyba zainstalować na OpenWrt ale jakiej aplikacji użyć na Androidzie aby drukować z niego pliki - takiej która nie potrzebuje zewnętrznych serwerów i działa przez protokół RAW na porcie 9100?
Na androidzie masz w sklepie play apki wspierające drukowanie z CUPSa. Niektóre nawet potrafią same wykryć udostępnione drukarki (jak jesteś w sieci lokalnej). Ja używam tej: https://play.google.com/store/apps/deta … &gl=US
Działa i robi swoją robotę.
Mam i używam: Fujitsu Futro S720, Netgear R6220, Unielec U7621-06, TP-Linki 1043 V1, V2, Linksysy EA7500v2, AeroHive AP350, Linksys EA8500, ZTE MF286d.
Mam: D-Linki DWR-921, DWR-118, DWR-116, TP-Link WDR-4900 v1, Checkpoint L-50, Linksysy 1900ACS, LB-Link BL-W1200,