51

Odp: Tani sprawdzony HUB Aktywny - Jaki ?

Dlaczego reset routera przy działającym transmission to norma? Nie ma prawa się zawiesić.

Możesz spisać więc ten hub na straty.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

52

Piszę, że norma, bo tak ktoś pisał kilka postów temu, a sam długo w tym nie siedzę...
Istnieje sposób by udowodnić sprzedawcy, ze ten hub to chłam? Czyli moje uprzedzenia do hamy były mylne...

53

Akurat hama jako marka zawiniła tyle, że bierze lepsze pierwsze podzespoły. Co gorsze - spotyka się że w tym samym produkcie w tej samej obudowie są różne chipy, więc bez podłączenia nawet nie ma jak sprawdzić.

Oddaj sprzedawcy, powiedź że Ci się komputer przez ten hub zawiera i powoduje błędy na pendrive i tyle.

54

Dzięki wielkie za pomoc, tak zrobię i przestrzegam innych przed ta firmą.
A ost. zauważyłem nawet, że podczas pracy hub piszczy (nie zasilacz) ale to chyba żaden objaw, dławiki i te sprawy... smile
Jaki powinien być maksymalny zapis przez takiego tp linka i huba na pendrive? Mimo szybkiego zapisu na kompie 14MB/s przez sambe miałem tylko ok 4MB/s

55

Nie wiem, v2 nie sprawdzałem. Choć przez sambę to i tak będziesz miał mało, bo router aż takiej mocy nie ma.

56

U mnie hama akurat działa. Link wcześniej.

57 (edytowany przez katze750 2013-01-17 16:24:17)

A jeśli taki hub sypie się przy kopiowaniu z pendriva, to może sprawiać problemy, jeśli będzie podpięty do niego tylko modem?
Dzisiaj robiłem testy z ftpd i niestety też się sypie ta hama...

58

U mnie na hubie działa ZTE 681 i pendrive i na nim extroot i filmy do minidlna

59

A u mnie niestety błedy na tej hamie...

60

ja też kiedyś kupiłem hub hama i to samo, skończyło się w moim wypadku na zakupie uniteka

<br />
<b>Deprecated</b>:  htmlspecialchars(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in <b>/home/jackiewicz/domains/eko.one.pl/public_html/forum/include/functions.php</b> on line <b>17</b><br />

61

Ze swojej strony mogę polecić hub firmy Belkin 7-portowy aktywny. Zakupiłem ostatnio w Tesco i sprawuje się wyśmienicie. Po wszystkich problemach z dyskiem nareszcie jest spokój i z czystym sumieniem polecam ten sprzęt.
W komplecie hub, zasilacz, przewód usb. Wykonanie porządne i zdecydowanie lepsze niż wszystkie tanie huby dostępne po kilkanaście złotych.
Całość kosztowała 54 pln. Może nie całkiem tanio ale w tesco tak już jest. Zaletą jest to że można sprawdzić w domu i w razie czego oddać bez problemu.

62

Chcemy fotkę! (huba...)

63 (edytowany przez www2 2013-02-12 20:42:50)

musze sie pochwalic zakupem tego hubika: http://lightake.com/detail.do/sku.hub-37231

malutki, aktywny hubik usb 2.0 z zasilaczem z koncowka EU smile takze najlepiej wydane 8$ w moim zyciu wink

dwie diody (po jednej z kazdej strony) daja po oczach, ale poza tym jest super

na hubie idzie dysk 2,5" na 1 kablu (jak nie ma zasilacza wpietego nie idzie) wiec dziala... smile oczywista sprawa jest ryzyko zasilacza, troche sie grzeje ale to 5V 1000mA

zdecydowanie lepszy zakup niz cos z allegro - hub wyslany w dzien zakupu - 25.01, dzisiaj doszedl, testy przeprowadzone na win7, na openwrt niebawem sproboje i mam nadzieje, ze nie bedzie komunikatow ze szyna ma za malo pradu wink

edit: widze, ze juz jest wysprzedany, ale moze w innych serwisach bedzie - tam znalazlem wtedy najtaniej wink

Wszystkie posty dotycza: TP-LINK TL-WR1043ND

Za pomoc Cezarego w poscie powyzej i ponizej dziekuje z gory :-)

64

kiniu napisał/a:

Ze swojej strony mogę polecić hub firmy Belkin 7-portowy aktywny. Zakupiłem ostatnio w Tesco i sprawuje się wyśmienicie. Po wszystkich problemach z dyskiem nareszcie jest spokój i z czystym sumieniem polecam ten sprzęt.

Ja również posiadam Belkina-4 portowego już ponad 1,5 roku (kupiłem za podobną kasę nówkę na aukcji) w komplecie wydajny zasilacz 5V/2,6A i zero problemów. smile

65

@www2 - Uważaj na niego, ja miałem taki podłączony do routera razem z dołączonym zasilaczem i ten właśnie zasilacz zrobił efektowne 'bum' i wywaliło korki! Na szczęście modem 3G podłączony do niego nie ucierpiał smile. Poza tym openwrt raportował błędy w dostępie do danych na pendrivie podłączonym pod ten hub. Ze swojej strony zdecydowanie nie polecam!

66

Ponieważ ten hub nie ma odseparowanego zasilania od złącza usb. Więc jak sa na innych fazach lub różnią sie bardzo napięciem to tak będzie.

67

no dobra wiec taki d-link usb hub za 100zl to tam juz ma wszystko spoko? bo na stacjonarnym takie cos mam wink

poza tym jak rozpoznac poza cena czy jest odseparowane zasilanie od zlacza? rozumiem, ze chodzi o to, ze zasilacz daje napiecie tylko do urzadzenia a nie do routera (hosta usb)?

Wszystkie posty dotycza: TP-LINK TL-WR1043ND

Za pomoc Cezarego w poscie powyzej i ponizej dziekuje z gory :-)

68

Nie rozpoznasz. Poza rozebraniem i sprawdzeniem nie masz jak. Nawet to ze kosztuje 100zł i jest sygnowany jakąś znaną marką nic nie gwarantuje.

69

Witam przymierzam się do zakupu aktywnego huba. Bo obecnie modem łączy się zdecydowanie dłużej z siecią w ruterze niż w komputerze. Będzie działał pod  TL-MR3420 Co myślicie o tym modelu:
http://allegro.pl/hub-usb-aktywny-4-gni … 48316.html
Lub o tym:
http://allegro.pl/hub-usb-aktywny-4-x-u … 98511.html
tylko jaki jest w nim zasilacz..
I jeszcze jedno pytanie czy takie coś http://allegro.pl/aktywny-hub-usb-3-0-4 … 13369.html By działało?

70

Miło będzie jak kupisz i sprawdzisz jak i czy działa.

71

I oczywiście opiszesz czy działa hub na forum

NETGEAR R6220 + TL-WR1043ND + radio USB + słuchawki bezprzewodowe SONY + HDD-USB (NAS)

72

A ja do mojego 1043 zakupiłem coś takiego: http://www.sweex.com/pl/assortiment/con … ubs/US017/
I działa. Podpięty pendrive z extrootem, dysk 2,5 cala z laptopa w obudowie bez zasilacza i drukarka. Musiałem dokupić pendrive bo na dysku extroot nie chciał zadziałać z bliżej nie znanych mi powodów.
Jak na razie hub działa bez większych problemów, poza dwoma zwisami przy pobieraniu dużych ilości danych poprzez transmission - może się grzało coś w routerze, może hub jest lipny - nie wiem i nie mam jak sprawdzić smile

[tp-link tl wr-1043nd]

73

Kupiłem coś takiego
http://www.modecom.pl/hub-ufo/klasyczne … /produkty/
w zestawie jest zasilacz 2A.
Prędkość wznawiania połączenia zdecydowanie wzrosła (muszę jeszcze po testować ale już widać, że jest szybciej)
nie sądziłem, że mr3420v2 ma aż tak słabe zasilanie na porcie usb.

74

Raczej zobacz jak się zachowa przy obciążeniu (przy przesyłaniu dużych plików).

75

Jestem posiadaczem Modecom UFO 7-port. Generalnie hub sprawuje się dobrze, jednak z jakiegoś powodu nie chciał współpracować z dwoma modemami (E173 i E169). Rozwiązaniem okazało się dostackowanie do niego pasywnego czteroportowego Belkina f4u019-blk. Obydwa modemy pracują w nim właśnie. W ten sposób do dyspozycji jest łącznie 10 portów, a drukarka, dysk czy kamera (2x zc3xx) wpięte w Modecom'a radzą sobie dobrze.

Dla tych, którzy Modecoma nie posiadają, a szukają działającego 7-portowca, polecam Belkina F5U701cwBLK. Wszystkie urządzenia z powyższego opisu wpięte tylko i wyłącznie w ten hub działają poprawnie
44 zł w lokalnym Komputroniku, dobry zasilacz 2A w komplecie.