Temat: MR3220 - kabel szeregowy...

Witam,
troche sie zmeczylem walka, stad prosze o pomoc. Pewnie to jakas blachostka o ktorej zapominam, ale juz mnie trafia nie powiem co.
Kabel szeregowy podpiety, podlaczony przez putty, przyjmuje tpl, ale gdy wykonuje tftpboot to robi tylko migajace "T".

Wrocilem wiec do serwera tftpd. Laptop z win7, wylaczone wszystkie firewalle - moge podlaczyc sie z windows klientem i przekopiowac plik z serwera - a wiec serwer jako serwer dziala. Problem mam z adresem ip na ktorym pracuje serwer.
Ustawiam adres ip na karcie sieciowej smile. Wiem wiem - banal. W ustawieniach karty mam juz wylaczone wszystkie protokoly poza tcp/ip, tam mam ustawione staly adres i maske. Po podlaczeniu kabla z laptopa do rutera zaczyna pobierac adres, mysli mysli i zawsze wyskakuje "Adres autokonfiguracji" - cos z puli adresowej 169.xxxxxx. Kompletnie ignoruje moje wpisy z karty sieciowej...
Nie jestem w zaden sposob wymusic zeby karta ustawila sobie ten 192.168.1.27... Zawsze pojawia mi sie ten 168.... i inna maska...
Co robie zle, trzeba cos jeszcze przestawic?

2

Odp: MR3220 - kabel szeregowy...

Ustawić static a nie dhcp?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Ustawić static a nie dhcp?

A gdzie smile?

4

http://windows7themes.net/how-to-enable … ows-7.html ?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Tak myslalem ze to jakis banal - mialem zla brame, a ruter caly czas mi to podpowiadal... 192.168.1.10 zamiast jedynki jak wpisywalem.
Dziekuje za popchniecie smile