Temat: Podłączenie Ipaq h3700 do openwrt przez usb
Postanowiłem użyć kurzącego się palmtopa jako wyświetlacza informacji z openwrt. Po długich bojach wgrałem na niego linuxa familiar gpe 0.8.4. Udało mi się go podłączyć do sieci w konfiguracji Ipaq<=(usb)=>Ubuntu<=(wifi)=>OpenWrt, jednakże podłączony bezpośrednio do routera z OpenWrt (Backfire 10.03.1) nie działa. Podłączenie Ipaq przez usb do ubuntu powoduje uaktywnienie się modułu cdc_subset i pojawienie się interfejsu sieciowego usb0, doinstalowałem wszelkie moduły cdc do OpenWrt, ale żaden nie działa. Problem leży zapewne w braku paczki z modułem cdc_subset (kmod-usb-net-cdc-subset ?). Innym rozwiązaniem byłoby połączenie przez port szeregowy (mam tylko kabel usb niestety) więc Ipaq musiałby się "przedstawić" jako port RS232, lecz nie mogę znaleźć jakie moduły za to odpowiadają( w ustawieniach familiar "USB Peripheral Mode" jest do wyboru: Ethernet Networking (aktywne), Storage i Serial Port, przy czym wybranie czegokolwiek innego niż Ethernet Networking niczego nie zmienia, a po ponownym uruchomieniu konfiguracji ciągle jest zaznaczone Ethernet Networking). Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc w tym dosyć nietypowym problemie ![]()