Temat: długość kabla a czujnik st
Mam pytanie jak daleko może być oddalony czujnik st-21 od routera. Chciałbym zrobić odległość około 10m
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → długość kabla a czujnik st
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam pytanie jak daleko może być oddalony czujnik st-21 od routera. Chciałbym zrobić odległość około 10m
i2c? Trochę kiepsko to widzę.
Trzeba przekonwertować na 1-wire lub coś innego. Testował ktoś max i2c.
max długości kabla w realu.
Zdecydowałem się na wykonanie testowego systemu składającego się z routera na openwrt czujnika st21 oraz czujników ds1820
+ wyjście sterowane przekaźnikiem. Projekt rozpocząłem od wybrania routera. Bardzo proszę o podpowiedź który router na dzień dzisiejszy się do tego nadaje najlepiej.???
Każdy z gpio lub usb, w zależności jak chcesz to podłączyć.
Będę jakiś kupował więc mi wszystko jedno chciałby poznać opinie. Idealnym rozwiązaniem jest takie: w routerze instaluje st21 oraz czujnik temperatury przez gpio chyba lepsze rozwiązanie. Idealnie by było gdyby dało się odłączyć porty lan od płytki. (nie koniecznie idealnie) gniazda te wykorzystuję do podłączenia czujników ds1820 na jednej magistrali lub na kilku. Dodatkowo steruję przekaźnikiem przez 1-wire lub w jakiś inny spób ?
Widziałem na forum elektrody płytki kombo st i temp ma ktoś może do sprzedania ?
O ile wszystko dobrze zrozumiałem szukam routera z łatwą możliwością podpięcia 4 GPIO. 2 dla st 1 dla 1-wire i 1 dla sterowania przekaźnikiem. Szukać routera z trunk czy 10.3 ????
Mogę do testów wykorzystać tp-linka 740n może ktoś podesłać link z punktem gpio w tym modelu ?
Wydaje mi się że jako najodpowiedniejszy będzie mr3220
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → długość kabla a czujnik st
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc