Temat: Kompilacja CUPSa
Witam, może ktoś skompilować CUPSA pod AA i Bacfire ?
Chodzi mi o najnowsza wersje.
http://www.cups.org/software.php
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Kompilacja CUPSa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, może ktoś skompilować CUPSA pod AA i Bacfire ?
Chodzi mi o najnowsza wersje.
http://www.cups.org/software.php
Nie wiem, czy to jest w ogóle do zrobienia, ale jeśli jest sam byłbym zachwycony, bo ograniczenie wersji 1.4.4 polegające na limicie czasu 45 s. doprowadza mnie do pasji, bo mój Canon lubi się irytująco długo zbierać do drukowania.
Lecz skoro nie ma, to pewnie jest jakaś przeszkoda.
Cezary, jaka to przeszkoda?
Że trzeba usiąść i skompilować?
Tak czułem, że podasz dobre rozwiązanie problemu
Pewnie jest tak, że jeśli ktokolwiek na tym forum jest w stanie to zrobić, to tylko Ty. Bo ja już próbowałem kilka dni temu.
Myślisz, że możesz dać nam jakąś nadzieję?
Dokładnie, drukarka po wybudzeniu czasem za dlugo sie zabiera. U mnie sporadycznie sie to zdarza ale czasami wkurza.
@sebastan: Przed świętami? ![]()
Na openwrt są gotowe łatki do 1.5.x, możesz sprawdzić.
Nie mam pojęcia ile może trwać kompilowanie ![]()
A propos tych łatek, no to przecież nie siadam i nie zaczynam narzekać o ile wcześniej nie przekopię czegoś sam i te łatki widziałem, ale nie wiem, jak tego użyć.
To w ramach kompromisu opisz, co konkretnie wziąć, skąd i co z tym zrobić ![]()
Czyż nie wielkoduszna propozycja?
W sumie to... podmienić. W źródłach masz już pakiet cupsa, a to są łatki. Więc wchodzisz w katalog z sdk openwrt, zapisujesz tam te łatki, robisz patch -p0 < nazwa_latki. To zaktualizuje pakiet, więc później kompilacja i tyle.
Tu nigdy nie chodzi o to że kompilacja trwa 5 czy 10min. Tu zawsze rozchodzi się o to że trzeba znaleźć czas żeby nad tym posiedzieć i to zrobić.
@Cezary,
W życiu nie ma szans, żebym to sam zrobił. Nie wiem, po co tyle tych szkół pokończyłem
Normalnie prosta kompilacja i leżę. Jak mawiał klasyk : "To jak, pomożecie?"
Pocieszę cię - łatki się nie nakładają
Autor ich trochę się zagalopował, napisałem do niego, jak mi przyśle poprawne to skompiluje.
Dziękuję.
Pojawiły się łatki, skompilowałem to. cups 1.5.4 jest w repo. Oczywiście nietestowane...
Problem, który był powodem całego zamieszania, czyli limit 45 sekund na nowej kompilacji NIE WYSTĘPUJE i wszystko zdaje się być OK. Czy limit został zmieniony na inny, czy całkowicie zniesiony?
Chciałbym bardzo podziękować, to niezwykle użyteczna pomoc. Wyrazy uznania za wiedzę i zaangażowanie. Coraz mniej pasjonatów na Ziemi.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Kompilacja CUPSa
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc